Spagetti di mare
4 personerTid: 30 min
Ingredienser1 kg blåskjell400 g spagetti1 sjalottløk2 fedd hvitløk1 frisk rød chili3/4 dl olivenolje300 g tomater1 ½ dl tørr hvitvin300 g scampi300 g små blekkspruter
Til serveringsalt og pepper1 håndfull frisk persille½ usprøytet sitron
1. Skyll og skrubb blåskjellene, og kast dem som er gått i stykker. Dem som eventuelt er åpne, kan du klemme litt sammen. Hvis de ikke lukker seg, skal de også kasseres. Legg blåskjellene i en skål med kaldt, lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Skyll dem godt igjen, og hell deretter ut vannet.2. Kok spagettien etter anvisning på pakken.3. Rens og hakk sjalottløk og hvitløk. Skyll chilien, og hakk den grovt. Stek løk, hvitløk og chili i en gryte med olje ved høy varme.4. Skyll tomatene, og hakk dem grovt. Stek dem kort i gryten sammen med løkblandingen. Hell i hvitvin, og la det koke i et par minutter.5. Hell blåskjell, scampi og blekksprut i gryten, og la retten trekke på svak varme i ca. 3 minutter under lokk, til blåskjellene har åpnet seg. Kast de blåskjellene som fortsatt ikke har åpnet seg etter tilberedning.6. Servering: Bland skalldyrsausen med den nykokte spagettien, og smak til med salt og pepper. Hakk persille, og riv sitronskallet. Server pastaretten med hakket persille og revet sitronskall.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger