Fish And Chips

Fish and chips med urteremulade

Nyt helgekosen med god samvittighet. Passer også perfekt til gjestebesøk!

FISH AND CHIPS MED URTEMERMELADE: Det er enkelt å fritere poteter i ovnen. Bruk mye olje, da får du best resultat. Foto: Henrik Freek Christensen
FISH AND CHIPS MED URTEMERMELADE: Det er enkelt å fritere poteter i ovnen. Bruk mye olje, da får du best resultat. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 115 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 600 g tykke torske- eller lyrfileter
  • 1 egg
  • strøbrød
  • salt og nykvernet pepper
  • 4–5 dl nøytral olje til steking

Chips

  • 1 kg store poteter, gjerne bakepoteter
  • ½ dl olje, gjerne mild olivenolje
  • grovt salt

Urteremulade

  • 2 gulrøtter
  • 125 g sellerirot
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss majones
  • 1–2 ss skyr
  • 1 ts mild karri
  • saft av ½ sitron
  • salt og nykvernet pepper

Til servering

  • 1 sitron
TIPS: Foto: Henrik Freek Christensen
TIPS: Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Slik gjør du:

1. Chips: Skrell potetene og skjær dem i tykke staver. Legg dem i kaldt vann i ½ time. Drypp av vannet og tørk dem godt i et rent kjøkkenhåndkle. Legg dem utover en stekeplate dekket med bakepapir, og bland dem godt med oljen. Stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time, til de er lysebrune og sprø. Vend dem av og til. Legg dem over på et rent stykke bakepapir, og dryss med salt.

2. Urteremulade: Skrell gulrøtter og selleri, og grovriv begge deler. Rør sammen sennep, majones, skyr og karri og bland grønnsakene oppi. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

3. Skjær fisken i store stykker og fjern eventuelle bein. Pisk egget sammen. Bland strøbrød med salt og pepper. Vend fiskestykkene i egg og krydret strøbrød. La dem ligge med paneringen i 5 minutter. Varm opp oljen i en dyp stekepanne og stek fisken sprø.

4. Server med urteremulade, chips og sitron skåret i båter.

Nyt helgekosen med venner og familie- Sunn hurtigmat med god samvittighet!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer