FISH AND CHIPS MED URTEMERMELADE: Det er enkelt å fritere poteter i ovnen. Bruk mye olje, da får du best resultat. Foto: Henrik Freek Christensen
FISH AND CHIPS MED URTEMERMELADE: Det er enkelt å fritere poteter i ovnen. Bruk mye olje, da får du best resultat. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Fish And Chips

Fish and chips med urteremulade

Nyt helgekosen med god samvittighet. Passer også perfekt til gjestebesøk!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 115 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Chips

Urteremulade

Til servering

TIPS: Foto: Henrik Freek Christensen
TIPS: Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Slik gjør du:

1. Chips: Skrell potetene og skjær dem i tykke staver. Legg dem i kaldt vann i ½ time. Drypp av vannet og tørk dem godt i et rent kjøkkenhåndkle. Legg dem utover en stekeplate dekket med bakepapir, og bland dem godt med oljen. Stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time, til de er lysebrune og sprø. Vend dem av og til. Legg dem over på et rent stykke bakepapir, og dryss med salt.

2. Urteremulade: Skrell gulrøtter og selleri, og grovriv begge deler. Rør sammen sennep, majones, skyr og karri og bland grønnsakene oppi. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

3. Skjær fisken i store stykker og fjern eventuelle bein. Pisk egget sammen. Bland strøbrød med salt og pepper. Vend fiskestykkene i egg og krydret strøbrød. La dem ligge med paneringen i 5 minutter. Varm opp oljen i en dyp stekepanne og stek fisken sprø.

4. Server med urteremulade, chips og sitron skåret i båter.

Nyt helgekosen med venner og familie- Sunn hurtigmat med god samvittighet!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer