Tid beregnet på denne retten: 115 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 600 g tykke torske- eller lyrfileter
- 1 egg
- strøbrød
- salt og nykvernet pepper
- 4–5 dl nøytral olje til steking
Chips
- 1 kg store poteter, gjerne bakepoteter
- ½ dl olje, gjerne mild olivenolje
- grovt salt
Urteremulade
- 2 gulrøtter
- 125 g sellerirot
- 1 ts dijonsennep
- 2 ss majones
- 1–2 ss skyr
- 1 ts mild karri
- saft av ½ sitron
- salt og nykvernet pepper
Til servering
- 1 sitron

Slik gjør du:
1. Chips: Skrell potetene og skjær dem i tykke staver. Legg dem i kaldt vann i ½ time. Drypp av vannet og tørk dem godt i et rent kjøkkenhåndkle. Legg dem utover en stekeplate dekket med bakepapir, og bland dem godt med oljen. Stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time, til de er lysebrune og sprø. Vend dem av og til. Legg dem over på et rent stykke bakepapir, og dryss med salt.
2. Urteremulade: Skrell gulrøtter og selleri, og grovriv begge deler. Rør sammen sennep, majones, skyr og karri og bland grønnsakene oppi. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
3. Skjær fisken i store stykker og fjern eventuelle bein. Pisk egget sammen. Bland strøbrød med salt og pepper. Vend fiskestykkene i egg og krydret strøbrød. La dem ligge med paneringen i 5 minutter. Varm opp oljen i en dyp stekepanne og stek fisken sprø.
4. Server med urteremulade, chips og sitron skåret i båter.
Nyt helgekosen med venner og familie- Sunn hurtigmat med god samvittighet!