Tid beregnet på denne retten: 40 minAntall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 600 g torsk eller sei
- 3 egg
- 2 dl hvetemel
- 200 g grovt maismel
- ca. 1 l maisolje til fritering
- 1 sitron
Chips
- 4 bakepoteter
- 5 dl maisolje
- salt
Tartarsaus
- 1 ½ dl crème fraîche 18 %
- 3 ss god majones
- 2 ts grovkornet sennep
- 1 håndfull ferske krydderurter, for eksempel kjørvel, persille, dill, basilikum
- 2 ss kapers
- salt og nykvernet pepper
Tilbehør
- blandet grønn salat
Slik gjør du:
1. Chips: Skrell potetene og skjær dem i staver. Varm opp oljen i en kjele, og stek potetene, litt om gangen, i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Dryss salt over chipsen.
2. Skjær fisken i strimler på 5x2 cm. Pisk sammen eggene. Bland hvetemel og maismel. Vend fiskestykkene i egg og deretter i melblandingen – fisken skal være helt dekket av mel.
3. Varm opp oljen i en kjele, og stek fiskestykkene i 2–3 minutter til de er gylne og sprø. Ta dem opp og legg dem på fettsugende papir.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger