FISH`N CHIPS: Ekte engelsk kosemat for hele familien. Middagen blir en klar favoritt. Foto: Columbus Leth
FISH`N CHIPS: Ekte engelsk kosemat for hele familien. Middagen blir en klar favoritt. Foto: Columbus Leth Vis mer

Fisk

Fish`n chips med tartarsaus

En rett som gjør det enkelt å dekke behovet for fisk i uken!

Tid beregnet på denne retten: 40 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 600 g torsk eller sei
  • 3 egg
  • 2 dl hvetemel
  • 200 g grovt maismel
  • ca. 1 l maisolje til fritering
  • 1 sitron

Chips

  • 4 bakepoteter
  • 5 dl maisolje
  • salt

Tartarsaus

  • 1 ½ dl crème fraîche 18 %
  • 3 ss god majones
  • 2 ts grovkornet sennep
  • 1 håndfull ferske krydderurter, for eksempel kjørvel, persille, dill, basilikum
  • 2 ss kapers
  • salt og nykvernet pepper

Tilbehør

  • blandet grønn salat
TIPS: Ovnsstek potetene i stedet for å fritere dem om du vil ha det mindre fett. Foto: Columbus Leth
TIPS: Ovnsstek potetene i stedet for å fritere dem om du vil ha det mindre fett. Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1. Chips: Skrell potetene og skjær dem i staver. Varm opp oljen i en kjele, og stek potetene, litt om gangen, i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Dryss salt over chipsen.

2. Skjær fisken i strimler på 5x2 cm. Pisk sammen eggene. Bland hvetemel og maismel. Vend fiskestykkene i egg og deretter i melblandingen – fisken skal være helt dekket av mel.

3. Varm opp oljen i en kjele, og stek fiskestykkene i 2–3 minutter til de er gylne og sprø. Ta dem opp og legg dem på fettsugende papir.

4. Tartarsaus: Rør sammen crème fraîche, majones og sennep. Hakk krydderurtene og bland dem i crème fraiche-blandingen sammen med kapers. Smak til med salt og pepper.

5. Server den friterte fisken sammen med chips, sitronbåter, tartarsaus og en bolle blandet med grønn salat.

Håper det smaker!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: