Fish'n'chips med quinoa-panering og tartarsaus
4 porsjoner / Tid: 60 min
Dette trenger du:
- 400 g torskefilet
- 2 egg
Quinoa-panering:
- 2 dl quinoa
- 4 ss polenta (maisgryn)
- 2 ts salt
Chips:
- 4 store poteter
- 1 ss olivenolje
- salt
Tartarsaus:
- 1 dl majones
- 1 dl gresk yoghurt
- 3 ss små sylteagurker, cornichoner
- 2 ss kapers
- 1 neve persille eller gressløk
- ½ sitron, saft og skall
- 2 ts dijonsennep salt
- nykvernet pepper

Tjuvstart helgen med denne deilige bjørnebærterten!
Slik gjør du:
- Skyll quinoa, og kok i ca. 20 minutter. Bland de kokte quinaoene med polenta og salt, og sett til side.
- Sett ovnen på 200 °. Skrubb potetene, og skjær dem i avlange biter. Fordel dem på bakepapir på en stekeplate. Bland potetstengene med olivenolje, og dryss salt over. Bak dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gylne og sprø.
- Rør sammen majones og yoghurt. Tilsett finhakket agurk, finhakket kapers, hakket persille eller gressløk, finrevet sitronskall, sitronsaft og dijonsennep. Rør godt, og krydre med salt og pepper.
- Pisk eggene sammen i en dyp tallerken. Skyll og tørk fisken godt, og skjær i strimler. Vend strimlene i egg og deretter godt i quinoablandingen. Klem quinoa fast til fisken, hvis den ikke sitter godt på. Legg de panerte fiskebitene på bakepapir, og stek dem i ovnen i 5 minutter, til paneringen er sprø og fisken gjennomstekt. Server med potetene og tartarsausen.
LES OGSÅ: Biff og poteter i form med bønnesalat og kryddersmør