FISH'N'CHIPS: Tjuvstart helgen med denne deilige retten. FOTO: Nina Malling
FISH'N'CHIPS: Tjuvstart helgen med denne deilige retten. FOTO: Nina Malling Vis mer

Fish'n'chips:

Fish'n'chips med quinoa-panering og tartarsaus

Du kan også panere fisk i vanlig griljermel eller pancomel, som gir en sprø og god overflate på fisken.

Fish'n'chips med quinoa-panering og tartarsaus

4 porsjoner / Tid: 60 min

Dette trenger du:

  • 400 g torskefilet
  • 2 egg

Quinoa-panering:

  • 2 dl quinoa
  • 4 ss polenta (maisgryn)
  • 2 ts salt

Chips:

  • 4 store poteter
  • 1 ss olivenolje
  • salt

Tartarsaus:

  • 1 dl majones
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 3 ss små sylteagurker, cornichoner
  • 2 ss kapers
  • 1 neve persille eller gressløk
  • ½ sitron, saft og skall
  • 2 ts dijonsennep salt
  • nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Skyll quinoa, og kok i ca. 20 minutter. Bland de kokte quinaoene med polenta og salt, og sett til side.
  2. Sett ovnen på 200 °. Skrubb potetene, og skjær dem i avlange biter. Fordel dem på bakepapir på en stekeplate. Bland potetstengene med olivenolje, og dryss salt over. Bak dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gylne og sprø.
  3. Rør sammen majones og yoghurt. Tilsett finhakket agurk, finhakket kapers, hakket persille eller gressløk, finrevet sitronskall, sitronsaft og dijonsennep. Rør godt, og krydre med salt og pepper.
  4. Pisk eggene sammen i en dyp tallerken. Skyll og tørk fisken godt, og skjær i strimler. Vend strimlene i egg og deretter godt i quinoablandingen. Klem quinoa fast til fisken, hvis den ikke sitter godt på. Legg de panerte fiskebitene på bakepapir, og stek dem i ovnen i 5 minutter, til paneringen er sprø og fisken gjennomstekt. Server med potetene og tartarsausen.

LES OGSÅ: Biff og poteter i form med bønnesalat og kryddersmør

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: