Bruk den fisken du har tilgang på. Rekene skal legges i helt til slutt, ellers blir de seige!
Fiskegryte med reker
(4 porsjoner)1 løk200 g fennikel1 liten rød paprika2 ss smør½ g safran1 boks hele småtomater eller 1 boks hele plommetomater2 dl kremfløte1 dl vann1 ss sitronsaft1 ss fiskefond2 laurbærblad½ ts salt½ finhakket rød chili400 g hvit fiskefilet500 g reker med skallTopping:1 dl crème fraîche3 ss finhakket dill100 g kremost naturellPynt:dillsitronbåter1. Finhakk løken. Rens og skjær fennikel i fine strimler. Skjær paprika i terninger. Stek grønnsakene med safran til de er myke og ikke får for mye farge. 2. Tilsett tomater, fløte, vann, sitronsaft, fond, laurbærblad og salt. Kjern ut og finhakk chilien. Bland i gryten og la alt koke sammen på svak varme i 6–7 minutter. Rør om.3. Skjær fiskefileten i terninger, ca. 2 cm store biter. Legg forsiktig fisken i gryten, la det trekke i 3–4 minutter.4. Skrell rekene og la dem bli varme i gryten. Klipp over dill.5. Miks sammen crème fraîche og dill til en krem. Tilsett kremost og smak til med litt salt.6. Ved servering toppes suppeskålene med litt av kremen.7. Server med pasta, brød og ost.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger