GRILLET MAKRELL: Deilig sommermat full av smaker! Foto: Synøve Dreyer
GRILLET MAKRELL: Deilig sommermat full av smaker! Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Makrell

#Fisketirsdag: Grillet makrell

Selvfisket eller kjøpt – makrellen er selve sommerfisken.

Makrell er ypperlig til grilling, helst hel og smaksatt med frisk lime og koriander. Lag potetsalaten før du starter med grilling av fisk og ananas.

Grillet makrell med lime og koriander, grillet ananas og nypotetsalat

 Foto: Synøve Dreyer
Foto: Synøve Dreyer Vis mer

(4 porsjoner)
4 porsjonsmakreller
2 ts salt
1 ts pepper
2 lime, i tynne skiver
1 potte koriander
olje til pensling
Grillet ananas:
1 ananas
1 rød chili, renset og finhakket
2 ss olivenolje
Nypotetsalat:
500 g små nypoteter
1 bunt vårløk
1 ss hakket gressløk
1 ss hakket bladpersille
1 ts hakket timian
Dressing:
1 sjalottløk, finhakket
½ ts salt
½ ts pepper
1 ts sukker
1 ts dijonsennep
3 eggeplommer
3 ss hvitvinseddik
1 ss smør
1. Kok potetene møre, del dem i to eller fire. Rens og finsnitt vårløkene. Bland poteter, vårløk, gressløk, persille og timian. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Sett den over en kjele med kokende vann og rør til dressingen tykner. Bland dressingen med potetene. 
2. Rens, skyll og tørk makrellene. Skjær noen skråsnitt tvers over ryggen. Dryss salt og pepper i buken og i ryggsnittene på fiskene. Fordel limeskiver og koriander i buken. Pensle fiskene godt med olje, og stek dem på grillen til de er gylne og gjennomstekt, 5–6 minutter på hver side.
3. Skrell ananasen, skjær den i fire, og skjær ut den harde midtstokken. Dryss på finhakket chili, og drypp over olje. Stek ananasen på grillen til den er så vidt varm, 3–4 minutter.
4. Server den nygrillede makrellen med det gode tilbehøret.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: