GOD HVERDAGSMAT: Laks med mandeldekke og ovnsstekte rotgrønnsaker. Foto: Synøve Dreyer
GOD HVERDAGSMAT: Laks med mandeldekke og ovnsstekte rotgrønnsaker. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Laks

#Fisketirsdag: Laks i form

Laks kan varieres på utallige måter, spises rå, kokes, stekes og grilles. Godt er det uansett!

Publisert

Laks trenger ikke så lang tid i ovnen, så her er det grønnsakene som tar litt tid. Men hvis de deles i mindre biter, går det likevel ganske raskt. Du kan også eksperimentere med forskjellige rotgrønnsaker og fiskesorter, bare vær oppmerksom på at steketid kan variere. 

OBS. Hver uke vil du få faste matsaker med ulike temaer her på KK.no. Mandager = #Kjøttfri mandag, tirsdager = #Fisketirsdag, onsdager = #Pastaonsdag, torsdager = #Kyllingtorsdag, fredager = #Etnisk fredag, lørdager = #Koselørdag og søndager = #Familiesøndag!

Laks med mandeldekke og ovnsbakte grønnsaker

(4 porsjoner)
600 g laksefilet, med skinn
1 ss grovt salt
1 dl hakkede mandler
1 ss hakket persille
2 ts hakket gressløk
2 ts hakket dill
1 ss smør
Grønnsaker:
4–6 poteter
2 gulrøtter
2 jordskokker
2 sjalottløk
1 rødløk
1 skive sellerirot
1 persillerot
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts provencekrydder
4 ss olivenolje

 Foto: Synøve Dreyer
Foto: Synøve Dreyer Vis mer

1. Forvarm stekeovnen til 200°.
2. Rens og skjær alle grønnsakene i terninger eller tynne båter. Bland dem i en form, dryss på salt, pepper og provencekrydder og hell på olje. Bland det hele godt. Stek grønn­sakene midt i ovnen i ca. 30 minutter, til de er knapt møre.
3. Skrap lakseskinnet fritt for skjell. Dryss laksen med grovt salt, og la den ligge i ca. 10 minutter. Skyll ­saltet  av, og tørk fisken godt.
4. Rør sammen mandler, urter og smør og fordel det på kjøttsiden av laksen. Legg fisken over grønnsakene i ovnen, og stek til den er så vidt gjennomstekt i 8–10 minutter.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer