Laks

#Fisketirsdag: Laks med med krydret topping

Lag gjerne en stor porsjon når du lager laksen, for laksen kan du servere kald som pålegg eller i en salat.

LAKS MED KRYDRET TOPPING: Laks kan serveres på uendelig mange måter og her får du en variant med sesam-, fennikel- og dillfrø.  Foto: All Over Press
LAKS MED KRYDRET TOPPING: Laks kan serveres på uendelig mange måter og her får du en variant med sesam-, fennikel- og dillfrø. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Laks kan serveres på utallige måter, både stekt og kokt og som varm og kald rett. her er laksen stekt i panne og ovn med fø som gir god smak til det milde laksekjøttet.


Laks med krydret topping
(2 porsjoner)
400 g skinn og benfri laks
smør
2 ss sesamfrø
1 ts fennikelfrø
1 ts dillfrø
2 hvitløkbåter
2 ss sitronsaft
salt
pepper
2 store poteter
litt melk
1/4 rød paprika
1/4 gul paprika
1/4 grønn paprika

#fisketirsdag

 Laks med krydret topping. Foto: All Over Press
#fisketirsdag Laks med krydret topping. Foto: All Over Press Vis mer

1. Smelt smøret i en panne og legg i laksefiletene og stek 1 minutt på hver side. Legg fisken over i en ildfast form. 
2. Stek frøene og finhakket hvitløk et par minutter i varm panne og fordel blandingen over laksen og drypp på litt sitronsaft. Krydre med salt og pepper.
3. Skrell og skjær poteter i små biter og kok dem møre.
4. Bak laksen ved 210° i ca. 12 minutter.
5. Mos potetene og rør dem med litt litt smør og melk. Rør paprikabiter i mosen og smak til. Server mosen til laksen.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer