Laks kan serveres på utallige måter, både stekt og kokt og som varm og kald rett. her er laksen stekt i panne og ovn med fø som gir god smak til det milde laksekjøttet.
Laks med krydret topping
(2 porsjoner)
400 g skinn og benfri laks
smør
2 ss sesamfrø
1 ts fennikelfrø
1 ts dillfrø
2 hvitløkbåter
2 ss sitronsaft
salt
pepper
2 store poteter
litt melk
1/4 rød paprika
1/4 gul paprika
1/4 grønn paprika

1. Smelt smøret i en panne og legg i laksefiletene og stek 1 minutt på hver side. Legg fisken over i en ildfast form.
2. Stek frøene og finhakket hvitløk et par minutter i varm panne og fordel blandingen over laksen og drypp på litt sitronsaft. Krydre med salt og pepper.
3. Skrell og skjær poteter i små biter og kok dem møre.
4. Bak laksen ved 210° i ca. 12 minutter.
5. Mos potetene og rør dem med litt litt smør og melk. Rør paprikabiter i mosen og smak til. Server mosen til laksen.