En fiskefarse er som regel mild på smak og det gjør at man fint kan tilsette forskjellige urter og krydder etter behov, eller man kan velge den milde varianten og ha mer smaksrikt tilbehør til.
Sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa

4 personer Tid: 30 minutter
500 g torskefilet
1 ts salt
1 egg
1 cm fersk ingefær
3 ss fersk koriander
1 ts sterk chilipaste
1 dl olij til steking
Avokadosalsa:
2 modne avokadoer
saft av1 lime
1 rødløk
½ rød chili
200 g tomater
4 ss olivenolje
Ovnsstekte poteter:
500 g små poteter
litt olje
1 ss salt
Ovnstekte poteter: Sett ovnen på 200°C. Skrubb potetene, og legg dem i en form med bakepapir i bunnen. Drypp litt olje over, og dryss med salt. Stek potetene i ovnen i 30
minutter, eller til de er møre. Ha torskefileten og salt i en foodproccesor, og bland det sammen. Tilsett egg, og bland til en jevn farse, men pass på å ikke bland det for lenge. Rør revet ingefær og hakket koriander i farsen sammen med chilipasta. Form farsen til flate fiskekaker, og stek dem i olje i en stekepanne i 3-4 minutter på hver side.
Avocadosalsa: Skjær avokadoen i små terninger, og press limesaft over. Hakk løken fint. Skjær chilien i små ringer. Skjær tomatene i to, fjern kjernene, og skjær tomatene i små terninger. Vend avokadoterningene sammen med løk, tomat og olivenolie, og pynt med chili. Servér salsaen til fiskekakene sammen med de ovnstegte potetene.