Stekt Torsk

#Fisketirsdag: Stekt torsk med hummer og jordskokksaus

Denne retten blir glutenfri hvis du velger glutenfri grønnsaksbuljong.

STEKT TORSK MED JORDSKOKK OG HUMMERSAUS: Hummer er forholdsvis dyrt, men her trenger du bare en. Det enkleste er å kjøpe den ferdig kokt. Foto: All Over Press
STEKT TORSK MED JORDSKOKK OG HUMMERSAUS: Hummer er forholdsvis dyrt, men her trenger du bare en. Det enkleste er å kjøpe den ferdig kokt. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jordskokk er ikke så mye brukt, men den fortjener en større plass i det norske kjøkkenet. Smaken er søt lett nøtteaktig, og den inneholder ikke stivelse sånn som poteten.

Stekt torsk med hummer og jordskokksaus

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Til 4 personer
600 g torskefilet
8 tynne skiver parmaskinke
salt, pepper
Salat:
1 kokt hummer
1 fennikel
saft av 1 sitron
1 krm dillfrø
2 ss olivenolje
Saus:
2 sjalottløk
3 jordskokker
1 1/2 dl lettmelk
1 dl kremfløte
1/2 grønnsakbuljongterning (glutenfri)
finrevet skall av 1/2 sitron
litt sitronsaft
Saus: Finhakk løk og stek i litt smør i en kasserolle. Skrell og skjær jordskokkene i mindre biter. Legg jordskokkene i kasserollen sammen med 1 dl av melken, kremfløte, og buljong. Kok opp og la koke til jordskokkene er myke, 5–10 minutter. Sett til siden. Før servering skal sausen mikses jevn. Tilsett så resten av melken, sitronskall og litt saft. Smak til med salt og pepper og miks ytterligere til sausen skummer.
Salat: Vri av halen på hummeren og ta ut kjøttet. Skjær det i biter. Bryt av klørne og ta ut kjøttet. Skjær i biter. Skjær fennikelen i veldig tynne skiver. Drypp over sitronsaft og olivenolje. Bland inn hummerkjøtt og dillfrø. Ha over litt salt og pepper.
Fisken: Skjær fileten i 4 like store biter. Salte og pepre, og rull to skiver skinke rundt hver torskebit. Stek på alle sider i smør i ca. 3 minutter, til fisken er så vidt gjennomstekt og har fått fin farge.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer