NAM: Perfekt grillet flatbiff, spennende salat og deilige poteter dekket i løpstikkesmør. Det ser godt ut! Foto: All Over Press
NAM: Perfekt grillet flatbiff, spennende salat og deilige poteter dekket i løpstikkesmør. Det ser godt ut! Foto: All Over Press Vis mer

Oppskrift Med Løpstikke

Flatbiff av kalv med grillede grønnsaker og løpstikkesmør

Mais, fenikkel og herlig grillet kalv. Tryll frem denne retten på fredag!

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:  4

Ingredienser:

  • 1 flatbiff av kalv (ca. 1,6kg)
  • 1 sitron
  • 1 håndfull fersk timian
  • 1 hel hvitløk
  • salt og nykvernet pepper
  • 700 g kokte nypoteter

Grillet grønnsaksalat

  • 2 maiskolber
  • 1 fennikel
  • litt olje til pensling
  • 2 hjertesalater
  • ½ dl olivenolje
  • 4 ss bringebæreddik
  • salt og nykvernet pepper

Løpstikkesmør

  • 3 ss løpstikke
  • 125 g mykt smør
AROMA: Urteplanten løpstikke har en sterk aroma av sellerirot, purre og persille og minner av utseende om bladene til sellerirot. Foto: All Over Press
AROMA: Urteplanten løpstikke har en sterk aroma av sellerirot, purre og persille og minner av utseende om bladene til sellerirot. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Riss fettsiden av flatbiffen med en skarp kniv, og stek den med fettsiden ned på en grill uten lokk. Ta steken av varmen når fettet er lysebrunt. Skjær sitronen i terninger, og fordel sitronterninger, timian og hvitløkfedd over steken. Krydre med salt og pepper. Legg steken tilbake på grillen, og stek den under lokk i 15–-20 minutter. La steken hvile i minst 12 minutter.
2. Grillet grønnsaksalat: Plukk bladene av maiskolbene, og skjær kolbene i tre stykker på tvers. Kok dem i lettsaltet vann i fem minutter. Ta dem opp og legg dem til side. Rens fennikelen, og skjær den i avlange båter. Pensle dem med olje. Stek båtene på alle sider på grillen, til de har et fint grillmønster. Stek deretter maisen på grillen, og skjær maiskornene av kolben. Skyll salaten, og brekk den i store stykker. Bland salaten med maiskorn og fennikelbåter. Rør sammen olje, eddik, salt og pepper til en dressing, hell den over salaten og bland godt.
3. Løpstikkesmør: Finhakk løpstikkebladene, og rør dem sammen med smøret. Sett halvparten av løpstikkesmøret i kjøleskapet.
4. Pakk de kokte potetene inn i et tykt lag aluminiumsfolie sammen med den andre halvparten av løpstikkesmøret. Stek potetpakken på grillen i ca. 10 minutter.
5. Skjær flatbiffen i skiver, og server kjøttet med en kule kaldt løpstikkesmør, grillet salat og poteter.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: