Ukens Matplan

Flatbrød med ertehummus og halloumi

En lett og kjempegod start på uken!

VEGETARRETT: Start uken med denne smakfulle middagen! Foto: All Over Press
VEGETARRETT: Start uken med denne smakfulle middagen! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser: 

  • 200 g kokte kikerter
  • 150 g blansjerte eller tinte erter
  • 1 ss tahini
  • 3 ss olivenolje
  • 2‒3 ss kaldt vann
  • 3‒4 ss sitronsaft
  • salt

I tillegg:

  • 250 g halloumi i skiver
  • olivenolje
  • ½ agurk i tynne skiver
  • 1 håndfull revet mynte
  • 2‒3 dl erter fra belg
  • ½ bunt reddiker i tynne skiver
  • 2‒4 flatbrød
  • salt
  • sitronsaft
  • olivenolje
HALLOUMI: Den smakfulle, greske saueosten har du kanskje smakt på Kypros. Foto: All Over Press
HALLOUMI: Den smakfulle, greske saueosten har du kanskje smakt på Kypros. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du: 

1. Kjør sammen kikerter, erter og tahini, olivenolje og litt vann i en blender. Smak til med sitronsaft og salt.

2. Pensle halloumien med litt olje, og legg den på en varm grill eller grillpanne.

3. Anrett hummus, agurk, halloumi, mynte, erter og reddiker på lune flatbrød. Krydre med salt, og drypp med sitron og olivenolje. Server straks.

 

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer