Flettestang med sjokolade, nøtter og kanel
1 stk./ Tid: 30 minutter/ Hevetid: I alt 1 time og 15 minutter/ Baketid: 20 minutter
Ingredienser:
- 2 dl melk
- 25 g gjær
- 1 ts salt
- 50 g sukker
- 2 egg
- 75 g smør
- ca. 500 g hvetemel
Fyll og pynt:
- 100 g smør
- 100 g mørkt muscovadosukker eller farin
- 2 ts malt kanel
- 75 g sjokoladedråper
- 1 egg til pensling
- 50 g hasselnøttflak
- melis
LES OGSÅ: Denne desserten vil garantert få fram smilet hos gjestene dine!
Slik gjør du:
- Lun melken. Rør gjæren ut i melken i en bolle. Rør salt, sukker og egg i. Smuldre smøret i halvparten av melet, og rør det i gjærblandingen. Tilsett resten av melet, litt av gangen, og elt deigen grundig igjennom til den er myk og smidig.
- Bruk ev. en miksmaster, og elt deigen i minst 5 minutter. La deigen hvile tildekket i ca. 30 minutter. Slå deigen ned, og rull den ut med en kakerulle på et meldrysset bord til en stor firkant på ca. 40 × 40 cm.
- FYLL OG PYNT: Rør smør, sukker og kanel sammen, og smør det ut på deigen. Dryss med sjokoladedråper. Rull deigen sammen til en rulade, og skjær den i 2 deler på langs, men de skal henge sammen i den ene enden. Sno deigen til et avlangt brød ved å dreie de 2 strimlene rundt hverandre – sørg for at snittet hele tiden vender oppover. Legg stangen på en stekeplate med bakepapir, pensle med sammenpisket egg, og dryss med hasselnøttflak. La den heve i ca. 30 minutter. Bak den i ovnen i 25–30 minutter ved 200°.
- Server flettestangen lun, drysset med melis. Du kan ev. fryse den og varme den rett før servering.
LES OGSÅ: Du trenger ikke ismaskin for å lage denne deilige iskaken