Bakverk:

Flettestang med sjokolade, nøtter og kanel

Den flotte flettestangen ser imponerende ut med sitt snurremønster, men er slett ikke så vanskelig å lage.

BAKVERK: Denne flettestangen vil garantert imponere gjestene dine. FOTO: Betina Hastoft
BAKVERK: Denne flettestangen vil garantert imponere gjestene dine. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Flettestang med sjokolade, nøtter og kanel

1 stk./ Tid: 30 minutter/ Hevetid: I alt 1 time og 15 minutter/ Baketid: 20 minutter

Ingredienser:

  • 2 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 ts salt
  • 50 g sukker
  • 2 egg
  • 75 g smør
  • ca. 500 g hvetemel

Fyll og pynt:

  • 100 g smør
  • 100 g mørkt muscovadosukker eller farin
  • 2 ts malt kanel
  • 75 g sjokoladedråper
  • 1 egg til pensling
  • 50 g hasselnøttflak
  • melis

LES OGSÅ: Denne desserten vil garantert få fram smilet hos gjestene dine!

Slik gjør du:

  1. Lun melken. Rør gjæren ut i melken i en bolle. Rør salt, sukker og egg i. Smuldre smøret i halvparten av melet, og rør det i gjærblandingen. Tilsett resten av melet, litt av gangen, og elt deigen grundig igjennom til den er myk og smidig.
  2. Bruk ev. en miksmaster, og elt deigen i minst 5 minutter. La deigen hvile tildekket i ca. 30 minutter. Slå deigen ned, og rull den ut med en kakerulle på et meldrysset bord til en stor firkant på ca. 40 × 40 cm.
  3. FYLL OG PYNT: Rør smør, sukker og kanel sammen, og smør det ut på deigen. Dryss med sjokoladedråper. Rull deigen sammen til en rulade, og skjær den i 2 deler på langs, men de skal henge sammen i den ene enden. Sno deigen til et avlangt brød ved å dreie de 2 strimlene rundt hverandre – sørg for at snittet hele tiden vender oppover. Legg stangen på en stekeplate med bakepapir, pensle med sammenpisket egg, og dryss med hasselnøttflak. La den heve i ca. 30 minutter. Bak den i ovnen i 25–30 minutter ved 200°.
  4. Server flettestangen lun, drysset med melis. Du kan ev. fryse den og varme den rett før servering.

LES OGSÅ: Du trenger ikke ismaskin for å lage denne deilige iskaken

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer