OSTEKAKE: Vi kan ikke annet enn å si nam! FOTO: Winnie Methmann
OSTEKAKE: Vi kan ikke annet enn å si nam! FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Ostekake:

Fløyelsmyk favoritt

Den ser fantastisk ut, og er lett å lage. Valnøttbunnen knaser godt, og står i lekker kontrast til den fløyelsmyke ostekremen.

Ostekake med bringebær og valnøtter

4 porsjoner
Tid: 40 min
Kjøletid: 4 timer

Slik gjør du steg for steg:

  1. Kjeksbunn: Sett ovnen på 150°. Fordel valnøttene på en bakeplate, og stek dem i 7 minutter, til de blir fint gylne.
  2. Kle bunnen av en springform med bakepapir, og kle sidene med lagkakeplast.
  3. Kjør sammen ristede valnøtter, kjeks og lønnesirup i en food-prosessor. Smelt smør, og rør det sammen med de knuste kjeksene og nøttene.
  4. Fordel massen i springformen, og press den godt sammen, så den dekker formens bunn.
  5. Ostekrem: Legg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Vri ut vannet, og smelt forsiktig gelatinen over vannbad. Rør kremost, mascarpone og lønnesirup sammen til en ensartet krem. Vend et par skjefuller av kremen sammen med gelatinen, og rør deretter gelatinmassen sammen med den resterende kremen. Pisk fløten til skum, og vend den sammen med kremen.
  6. Fordel et lag av ostekakekremen oppå kjeksbunnen, og legg bringebær oppå. Fordel den resterende ostekremen over bringebærene. Sett ostekaken kjølig i minst 4 timer, til kremen har satt seg.
  7. Pynt toppen med frysetørkede bringebær, og server.
TRIKS: Granateple er godt, men det kan fort bli søl om du skal skrelle det selv! Denne teknikken kan derimot forhindre mye søl. Video: Berit B. Njarga. Klipp/reporter: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop