Sunn Sjokolademousse

Fløyelsmyk sjokolademousse

... som kun inneholder 150 kalorier per porsjon!

MMMM...Oppskriften på denne deilige sjokolademoussen får du lenger ned i saken! Foto: Grete Roede AS
MMMM...Oppskriften på denne deilige sjokolademoussen får du lenger ned i saken! Foto: Grete Roede AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Denne uken synes vi at det er lov å kose seg litt ekstra - men uten at det skal koste for mye når det gjelder kalorier!

Derfor ønsker vi å gi dere oppskriften på vår fløyelsmyke sjokolademousse som kun inneholder 150 kalorier per porsjon. For godt til å være sant? Nei da!

- Noen syns det er vanskelig å klare seg uten sjokolade, noe som er dumt da sjokolade dessverre er svært rikt på kalorier. Et supert alternativ til disse personene - og alle andre som ønsker en søt dessert som ikke «gjør for mye skade» er sjokolademousse.

SJOKOLADEMOUSSE: Denne desserten er det lov å spise med god samvittighet. Den inneholder nemlig ikke mer enn 150 kalorier per posjon!  Foto: Grete Roede AS
SJOKOLADEMOUSSE: Denne desserten er det lov å spise med god samvittighet. Den inneholder nemlig ikke mer enn 150 kalorier per posjon! Foto: Grete Roede AS Vis mer

- Du får smaken av sjokolade samtidig som du sparer deg for kalorier, da desserten inneholder mye luft. Den er også praktisk ettersom den kan lages dagen før den skal serveres, forteller Jeanette Roede, som er konseptsjef i Grete Roede AS.

I tillegg til å ha et lavt kaloriinnhold, inneholder oppskriften også mørk sjokolade som kan by på langt mer enn god smak.

Studier har blant annet vist at de mørke bitene kan senke blodtrykket og motvirke diabetes type 2 - du har med andre ord god grunn til å lage denne desserten!
 

LES OGSÅ: - Mørk sjokolade teller som en grønnsak

Fløyelsmyk sjokolademousse

(8 porsjoner)

Du trenger:
150 gram mørk sjokolade
1 ss melis
1 dl vaniljekesam
3 egg
 
Slik gjør du: Del sjokoladen i mindre biter og smelt den på svak varme over vannbad. Ta av skålen med smeltet sjokolade og avkjøl slik at den blir fingervarm. Rør inn melis og vaniljekesam. Skill eggene og rør inn en og en eggeplomme i sjokoladen. Pisk eggehvitene til et hvitt fast skum og fold det inn i sjokoladen. Fordel moussen i porsjonsglass eller hell det over i en serveringsskål.
 
Pynt: Smelt litt sjokolade og ha det over i en pose eller sprøytepose. Sprøyt sjokoladedekor på en bakepapirkledt fjøl og sett det i kjøleskapet til du skal bruke det.
 
Næringsinnhold: 150 kcal per porsjon/262 kcal per 100 gram
 
For flere oppskrifter besøk Greteroede.no!

LES OGSÅ: Derfor bør du unne deg dessert

Se flere Lettere-oppskrifter nedenfor:
 

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer