Middag

Focaccia med karamelliserte løk, kapers og serranoskinke

Vi viser deg oppskriften på en sunn og smakfull foccacia!

FOCACCIA MED KARAMELLISERTE LØK, KAPERS OG SERRANOSKINKE: Lei av tacofredag? Prøv focacciafredag. Vi er overbevist om at du vil like forandringen. Foto: Columbus Leth
FOCACCIA MED KARAMELLISERTE LØK, KAPERS OG SERRANOSKINKE: Lei av tacofredag? Prøv focacciafredag. Vi er overbevist om at du vil like forandringen. Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 50 min (hevetid minst 4 timer totalt)
Antall porsjoner i denne retten: 4

Ingredienser:

Deig

  • 20 g gjær
  • 6 dl vann
  • 1dl rapsolje + litt til drypping
  • 150 g grahamsmel
  • 700 g hvetemel
  • 2 ss flaksalt til dryss

Fyll

  • 2 rødløk
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 1 ts sukker
  • 100 g emmentaler
  • 8 skiver serranoskinke
  • 12 kapers
  • salt og nykvernet pepper

Grønn salat

  • 1 romanosalat
  • ½ agurk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss hvit balsamicoeddik
  • salt og nykvernet pepper

Til servering

  • fersk rosmarin
TIPS: Focaccia kan også serveres som tilbehør til oster eller som snacks til andre småretter.  Foto: Columbus Leth
TIPS: Focaccia kan også serveres som tilbehør til oster eller som snacks til andre småretter. Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1. Deigen: Løs opp gjæren i vannet. Tilsett rapsolje, grahams- og hvetemel, og elt deigen godt sammen i 8 minutter. La deigen heve tildekket i 3 timer.

2. Trykk deigen flatt ut på en bakepapirkledd stekeplate på 30x35 cm. La deigen etterheve tildekket i 1 time. Lag groper i deigen med fingrene, hell litt rapsolje over deigen og dryss over flaksalt. Sett brødet i en kald ovn, sett ovnen på 225 grader og stek brødet i 15 minutter.

3. Fyll: Skrell rødløken og skjær den i veldig tynne skiver. Varm løken i olje i en stekepanne på svak varme. Tilsett sukker. Ta løken av varmen når den er myk.

4. Ta det varme brødet ut av ovnen. Dryss over revet emmentaler og fordel serranoskinke, kapers og karamellisert løk på toppen. Krydre med salt og pepper. Stek brødet ferdig i ca. 20 minutter ved 215 grader.

5. Grønn salat: Skyll og plukk salaten i grove stykker. Skyll agurken og skjær den i staver. Bland salat og agurk. Drypp med olje og eddik og krydre med salt og pepper.

6. Servering: Pynt det ferdigstekte focacciabrødet med fersk rosmarin. Skjær det i tykke skiver og spis det med grønn salat som tilbehør.

God middag og god helg!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer