Middag

Focaccia med karamelliserte løk, kapers og serranoskinke

Vi viser deg oppskriften på en sunn og smakfull foccacia!

FOCACCIA MED KARAMELLISERTE LØK, KAPERS OG SERRANOSKINKE: Lei av tacofredag? Prøv focacciafredag. Vi er overbevist om at du vil like forandringen. Foto: Columbus Leth
FOCACCIA MED KARAMELLISERTE LØK, KAPERS OG SERRANOSKINKE: Lei av tacofredag? Prøv focacciafredag. Vi er overbevist om at du vil like forandringen. Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 50 min (hevetid minst 4 timer totalt)Antall porsjoner i denne retten: 4

Ingredienser:

Deig

  • 20 g gjær
  • 6 dl vann
  • 1dl rapsolje + litt til drypping
  • 150 g grahamsmel
  • 700 g hvetemel
  • 2 ss flaksalt til dryss

Fyll

  • 2 rødløk
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 1 ts sukker
  • 100 g emmentaler
  • 8 skiver serranoskinke
  • 12 kapers
  • salt og nykvernet pepper

Grønn salat

  • 1 romanosalat
  • ½ agurk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss hvit balsamicoeddik
  • salt og nykvernet pepper

Til servering

  • fersk rosmarin

Slik gjør du:

1. Deigen: Løs opp gjæren i vannet. Tilsett rapsolje, grahams- og hvetemel, og elt deigen godt sammen i 8 minutter. La deigen heve tildekket i 3 timer.

2. Trykk deigen flatt ut på en bakepapirkledd stekeplate på 30x35 cm. La deigen etterheve tildekket i 1 time. Lag groper i deigen med fingrene, hell litt rapsolje over deigen og dryss over flaksalt. Sett brødet i en kald ovn, sett ovnen på 225 grader og stek brødet i 15 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.