NYDELIG MED EPLE: Inne i baconet ligger kvernet okse eller svinekjøtt blandet med selleri og epler. Foto: All Over Press
NYDELIG MED EPLE: Inne i baconet ligger kvernet okse eller svinekjøtt blandet med selleri og epler. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Forloren hare med epler

Dette er ikke hare, men nydelig bacon-dekket kjøtt med selleri og epler i.

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 400 g kvernet okse/svin
  • salt og pepper
  • 2 selleristilker, finhakket
  • 1 eple, revet
  • 1 liten håndfull frisk timian, hakket
  • 1 egg
  • 2 ss mel
  • 100 g god bacon i skiver

Tilbehør:

  • 2 epler i båter
  • olivenolje
  • salt
  • lit frisk timian
  • en stor blandet salat
  • stekte poteter
TIPS: Du kan bruke sellerirot, pastinakk, gulrøtter eller til og med revet grønnkål i farsen. Juster med mel, slik at du får en fuktig, men ikke altfor våt farse.  Foto: All Over Press
TIPS: Du kan bruke sellerirot, pastinakk, gulrøtter eller til og med revet grønnkål i farsen. Juster med mel, slik at du får en fuktig, men ikke altfor våt farse. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rør kjøttet sammen med salt, pepper, selleri, epler, timian, egg og mel. Form to fine harer, og dekk dem med bacon.
2. Stek dem ved 220 grader i en varm ovn i 20‒30 minutter. Imens steker du eplebåtene i litt olivenolje. Krydre med salt og timian, og server harene med varme epler, salat og stekte poteter.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop