<strong>NYDELIG MED EPLE:</strong> Inne i baconet ligger kvernet okse eller svinekjøtt blandet med selleri og epler. Foto: All Over Press
NYDELIG MED EPLE: Inne i baconet ligger kvernet okse eller svinekjøtt blandet med selleri og epler. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Forloren hare med epler

Dette er ikke hare, men nydelig bacon-dekket kjøtt med selleri og epler i.

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 400 g kvernet okse/svin
  • salt og pepper
  • 2 selleristilker, finhakket
  • 1 eple, revet
  • 1 liten håndfull frisk timian, hakket
  • 1 egg
  • 2 ss mel
  • 100 g god bacon i skiver

Tilbehør:

  • 2 epler i båter
  • olivenolje
  • salt
  • lit frisk timian
  • en stor blandet salat
  • stekte poteter
<strong>TIPS:</strong> Du kan bruke sellerirot, pastinakk, gulrøtter eller til og med revet grønnkål i farsen. Juster med mel, slik at du får en fuktig, men ikke altfor våt farse.  Foto: All Over Press
TIPS: Du kan bruke sellerirot, pastinakk, gulrøtter eller til og med revet grønnkål i farsen. Juster med mel, slik at du får en fuktig, men ikke altfor våt farse. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rør kjøttet sammen med salt, pepper, selleri, epler, timian, egg og mel. Form to fine harer, og dekk dem med bacon.
2. Stek dem ved 220 grader i en varm ovn i 20‒30 minutter. Imens steker du eplebåtene i litt olivenolje. Krydre med salt og timian, og server harene med varme epler, salat og stekte poteter.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer