Oppskrift:

Fransk fristelse

Prøv denne klassiske franske desserten!

Eclairs er klassisk fransk vannbakkels. FOTO: Columbus Leth
Eclairs er klassisk fransk vannbakkels. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

4 personer
Tid: 45 min
Ovnstid: 30 min

Ingredienser
75 g vann
1 klype salt
10 g sukker
50 g smør
75 g hvetemel
100 g sammenpisket egg
1 sprøytepose

Fyll
2 dl crème fraîche 38 %
½ ts vaniljesukker
1 usprøytet sitron
100 g hvit sjokolade
1 dl sukker
3 dl vann
2 pærer
1 sprøytepose med tut
2 ss melis til servering

1. Eclairs: Ha vann, salt, sukker og smør i en kjele. La det koke opp, og vent til smøret er smeltet. Skru ned til middels varme, og hell i melet. Rør grundig rundt til du får en melbolle, og la den stå på varmen i 4–5 minutter. La den kjøles lett ned.
2. Slå ovnen på 200°. Hell deigen i en bolle, og rør inn sammenpisket egg, litt om gangen. Til slutt, når deigen er blank og glatt, fylles den i en sprøytepose. Sprøyt ut striper av deig som er ca. 12 cm lange, ut på et stekebrett kledd med bakepapir. Skru ovnen ned til 175°, og stek eclairsene i 30 minutter, til de er gylne. Ikke åpne ovnsdøren underveis. La dem avkjøles når du har tatt dem ut.
3. Fyll: Smak crème fraîche til med vaniljesukker og finrevet skall av sitron. Smelt sjoko­laden, og rør den i crème fraîchen. Fyll blandingen i en sprøytepose med tut, og legg den i kjøleskapet. Skrell pærene, og del dem i to. Skjær sitronen i skiver, og legg dem i en kjele sammen med vann og sukker. Gi det et oppkok, og legg i pærene. Kok dem i 5–7 minutter, til de begynner å vise tegn på mørhet. Slå av varmen, og la dem trekke litt. La dem avkjøles, og skjær dem i små terninger.
4. Servering: Del de stekte eclairsene på langs. Fyll dem med sjokoladekrem, og topp med pærer. Legg på lokket, og dryss over melis.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer