Frisk dessert til hele familien

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Sitronmazarinsnitter med glasur

Til 12 kakebiter
Tid: 35 min
Steketid: 45 min
Kjøletid: 30 min, gjerne over natten

Ingredienser
Mørdeigsbunn
75 g mykt smør
50 g melis
1 klype salt
½ egg (str. L)
25 g mandelmel
150 g hvetemel

Sitronmazarin
1 usprøytet sitron
150 g marsipan
150 g mykt smør
150 g sukker
1½ egg (str. L)
50 g hvetemel
1 firkantet bakeform, 28 x 18 cm

Glasur og pynt
200 g melis
4 ss sitronsaft
eventuelt tørkede spiselige blomster

1. Mørdeigsbunn: Rør sammen smør, melis og salt i en bolle. Tilsett egg og rør rundt. Tilsett mandelmel og hvetemel, og samle raskt deigen uten å elte den. Legg bakepapir i formen og trykk mørdeigen jevnt utover bunnen av formen. Sett bunnen i kjøleskapet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 175°. Prikk mørdeigsbunnen lett med en gaffel, og forstek den i ovnen i 10 minutter.


2. Sitronmazarin: Riv sitronskallet fint, og press saften. Riv marsipanen grovt, og pisk den sammen med smør og sukker i en bolle med en elektrisk visp. Tilsett 1 egg om gangen, og pisk kort mellom hvert egg. Rør sitronskall, sitronsaft og mel i deigen til den er jevn. Smør sitronmazarinmassen utover den forstekte bunnen, og stek kaken i ovnen i 35 minutter, til overflaten er gyllen og mazarinmassen føles fast. Ta den ut, og avkjøl helt – gjerne i kjøleskapet til neste dag.


3. Glasur og pynt: Rør sammen melis og sitronsaft i en skål til du får en tyktflytende glasur. Smør glasuren utover den avkjølte kaken i et jevnt lag. Sett kaken i kjøleskapet, og la den stå til glasuren har stivnet.


4. Servering: Løft kaken opp av formen. Skjær kantene av kaken hele veien rundt, og skjær deretter kaken i 12 pene, firkantede snitter. Pynt eventuelt med tørkede spiselige blomster.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet