Mandelpai med blåbær- og bjørnebærmarmelade
Tid: 40 min
Kjøletid: I alt 2 timer
Steketid: 30 min
Mørdeig
½ vaniljestang
75 g mykt smør
50 g melis
1 klype salt
½ egg
25 g mandelmel
130 g hvetemel
1 paiform, 24 cm i diameter
Blåbær- og bjørnebærmarmelade
75 g blåbær
75 g bjørnebær
75 g sukker
2 ss sitronsaft
Mandelmasse
125 g mykt smør
125 g sukker
125 g mandelmel
40 g mandelflak
2 egg

Stekebrett-trikset nesten ingen vet om
Til servering
1 ss melis
75 g blåbær
75 g bjørnebær
ev. crème fraîche 38 % eller vaniljeis
ev. spiselige blomster til pynt
1. Mørdeig: Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene med en skarp kniv. Rør mykt smør, melis, vaniljefrø og salt sammen i en skål med en skje. Rør i egg. Tilsett mandelmel og hvetemel, og rør forsiktig deigen sammen uten å elte for mye. Pakk mørdeigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 1 time. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord. Kle paiformen med deigen, så den dekker formens bunn og kant. Skjær vekk overskytende deig. Sett paibunnen i fryseren i 1 time.
2. Blåbær- og bjørnebærmarmelade: Kok opp blåbær, bjørnebær, sukker og sitronsaft i en kasserolle. La det småkoke i 8–10 minutter, til det tykner. Skum av overflaten. Hell marmeladen i en skål, og avkjøl.
3. Mandelmasse: Pisk smør, sukker, mandelmel og egg sammen til en ensartet krem med en elektrisk pisker i en skål. Skru ovnen på 180°. Ta den kalde paibunnen ut av fryseren, og smør marmeladen ut på bunnen. Fordel mandelmassen oppå i et jevnt lag, og dryss over mandelflak. Stek paien i ovnen i ca. 30 minutter, til mørdeigen er gyllen og fyllet er fast. Avkjøl på en rist.
4. Servering: Sikt litt melis over paien, og pynt med blåbær, bjørnebær og eventuelt spiselige blomster. Du kan også servere den med en skjefull crème fraîche eller vaniljeis til.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Denne kaken har en uslåelig kombo av smaker!
