Oppskrift:

Frisk og deilig pai!

Prøv denne paien med mandler og bær.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Mandelpai med blåbær- og bjørnebærmarmelade

Tid: 40 min
Kjøletid: I alt 2 timer
Steketid: 30 min

Mørdeig
½ vaniljestang
75 g mykt smør
50 g melis
1 klype salt
½ egg
25 g mandelmel
130 g hvetemel
1 paiform, 24 cm i diameter

Blåbær- og bjørnebær­marmelade
75 g blåbær
75 g bjørnebær
75 g sukker
2 ss sitronsaft

Mandelmasse
125 g mykt smør
125 g sukker
125 g mandelmel
40 g mandelflak
2 egg

Til servering
1 ss melis
75 g blåbær
75 g bjørnebær
ev. crème fraîche 38 % eller vaniljeis
ev. spiselige blomster til pynt

1. Mørdeig: Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene med en skarp kniv. Rør mykt smør, melis, vaniljefrø og salt sammen i en skål med en skje. Rør i egg. Tilsett mandelmel og hvetemel, og rør forsiktig deigen sammen uten å elte for mye. Pakk mørdeigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 1 time. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord. Kle paiformen med ­deigen, så den dekker formens bunn og kant. Skjær vekk overskytende deig. Sett paibunnen i fryseren i 1 time.
2. Blåbær- og bjørnebær­marmelade: Kok opp blåbær, bjørnebær, sukker og sitronsaft i en kasserolle. La det småkoke i 8–10 minutter, til det tykner. Skum av overflaten. Hell marme­laden i en skål, og avkjøl.
3. Mandelmasse: Pisk smør, sukker, mandelmel og egg sammen til en ensartet krem med en elektrisk pisker i en skål. Skru ovnen på 180°. Ta den kalde paibunnen ut av ­fryseren, og smør marmeladen ut på bunnen. Fordel mandelmassen oppå i et jevnt lag, og dryss over mandelflak. Stek paien i ovnen i ca. 30 minutter, til mørdeigen er gyllen og ­fyllet er fast. Avkjøl på en rist.
4. Servering: Sikt litt melis over paien, og pynt med blåbær, bjørnebær og eventuelt spiselige blomster. Du kan også servere den med en skjefull crème fraîche eller vaniljeis til.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer