APPELSINKAKE: Dryss lett med melis gjennom en sil før kaken serveres. FOTO: Columbus Leth
APPELSINKAKE: Dryss lett med melis gjennom en sil før kaken serveres. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Appelsinkake:

Frisk og eksotisk appelsinkake

Med mynte og aprikoser blir denne deilige appelsinkaken ikke bare saftigere, men også ekstra frisk!

Marokkansk appelsinkake med mandler og aprikoser

8 porsjoner

Ingredienser:

  • 2 store økologiske appelsiner
  • 1 dl vann
  • 1 håndfull tørkede aprikoser
  • ½ bunt mynte
  • 6 egg
  • 250 g sukker
  • 275 g finmalte mandler
  • 1 ts bakepulver
  • eventuelt melis til pynt

Slik gjør du:

  1. Vask og kok appelsinene ved svak varme i ca. 1 time. La appelsinene avkjøles, og skjær dem i mindre stykker. Skjær også aprikoser og mynte i mindre stykker. Kjør appelsiner, aprikoser og mynte sammen i en blender.
  2. Pisk egg og sukker, og tilsett de finmalte mandlene og bakepulveret.
  3. Vend appelsinmassen i deigen, og fyll den i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter. Bak kaken ved 200° i ca. 1 time.
  4. La kaken avkjøles før servering. Kaken kan holde seg i kjøleskapet i ca. 1 uke.

LES OGSÅ: Fysen på noe godt? Prøv disse små pæretertene med ingefær og mandelkrem

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: