Oppskrift:

Frisk og sommerlig dessert

Sommeren er ikke helt over, så her får du oppskriften på en godbit som passer perfekt under kveldssolen.

OPPSKRIFT: En sommerlig dessert for både store og små. Foto: Columbus Leth
OPPSKRIFT: En sommerlig dessert for både store og små. Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Bærkake med limekrem og kokos

8 personer
Tid: 30 min
Steketid: 40 min

Ingredienser
150 g smør
100 g marsipan
4 egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
200 g bringebær
1 brødform, ca. 1,8 l

Limekrem
1 usprøytet lime
200 g mascarpone eller kremost naturell
2 ½ ss melis

Til servering
1 dl kokosflak
bringebær, blåbær og bjørnebær

1. Skru ovnen på 185°. Smelt smøret i en liten kasserolle. Riv marsipan grovt. Knekk eggene ut i en bolle, tilsett sukker, og pisk blandingen lys og luftig med en elektrisk vips. Bland mel og bakepulver i en bolle, og sikt det inn i deigen. Rør smør og marsipan i deigen, og vend forsiktig inn bær til slutt.
2. Hell deigen i en brødform med bakepapir, og stek kaken i ovnen i 35–40 minutter. Avkjøl på rist. Sjekk med en strikkepinne eller en kniv om kaken er gjennomstekt på midten.
3. Limekrem: Skyll limen, og riv skallet i tynne strimler (spar til pynt). Rør mascarpone sammen med limesaft og melis i en skål.
4. Servering: Anrett kaken på et fat, og smør limekrem på toppen. Server med et dryss av kokosflak, og deretter friske bær og limestrimler.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer