Bærkake med limekrem og kokos
8 personer
Tid: 30 min
Steketid: 40 min
Ingredienser
150 g smør
100 g marsipan
4 egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
200 g bringebær
1 brødform, ca. 1,8 l

Trenger du middagstips? Her får du en hel ukesmeny!
Limekrem
1 usprøytet lime
200 g mascarpone eller kremost naturell
2 ½ ss melis
Til servering
1 dl kokosflak
bringebær, blåbær og bjørnebær
1. Skru ovnen på 185°. Smelt smøret i en liten kasserolle. Riv marsipan grovt. Knekk eggene ut i en bolle, tilsett sukker, og pisk blandingen lys og luftig med en elektrisk vips. Bland mel og bakepulver i en bolle, og sikt det inn i deigen. Rør smør og marsipan i deigen, og vend forsiktig inn bær til slutt.
2. Hell deigen i en brødform med bakepapir, og stek kaken i ovnen i 35–40 minutter. Avkjøl på rist. Sjekk med en strikkepinne eller en kniv om kaken er gjennomstekt på midten.
3. Limekrem: Skyll limen, og riv skallet i tynne strimler (spar til pynt). Rør mascarpone sammen med limesaft og melis i en skål.
4. Servering: Anrett kaken på et fat, og smør limekrem på toppen. Server med et dryss av kokosflak, og deretter friske bær og limestrimler.
Annonsørinnhold
Aller Media