Oppskrifter:

Friskt fra fryseren

Mens vi venter på vårens grønne delikatesser, går vi i fryseren og finner de som holder seg like gode og næringsrike som de ferske.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Spinatpannekaker med sprø laksesalat

4 personer
Tid: 50 minutter
deig: 30 minutter

Ingredienser
200 g frossen spinat
3 egg
4 dl melk
150 g hvetemel
salt og pepper
smør til steking

Sennepsvinaigrette
1 ts dijonsennep
1 ts flytende honning
1 ss eplesidereddik
3 ss olivenolje
salt og pepper

Sprø laksesalat
1 liten spisskål
1 fennikel
1 håndfull frisk estragon
1 håndfull kjørvel
200 g cherrytomater
375 g varmrøkt laks
3 ss olivenolje
salt og pepper

1. Tin spinaten, og press ut væten. Ha spinat, egg, melk og hvetemel i en blender, krydre med salt og pepper. Kjør ingrediensene til en jevn grønn masse. La den hvile i 30 minutter.
2. Stek en og en pannekake i smør i en panne. Oppskriften gir 8 stk. La pannekakene avkjøles på en tallerken etter hvert som de er ferdige.
3. Sennepsvinaigrette: Rør sennep, honning og eddik i en bolle, og tilsett olje litt av gangen. Smak til med salt og pepper.
4. Sprø laksesalat: Snitt spisskål og fennikel fint, og bland det med friskhakket estragon og kjørvel i en bolle. Vend i vinaigretten. Skjær tomatene i to, og vend dem i.
5. Servering: Anrett salaten over pannekakene, og tilsett varmrøkt laks i mindre stykker. Rull pannekakene sammen, og server straks.

Pannekaker er alltid en god idé, og med spinat i deigen blir de ekstra næringsrike og får en fin farge. Tips! Pannekakene kan fylles med alt godt fra kjøleskapet, prøv for eksempel med romanosalat, en rest stekt kylling, avocado og en crème fraîche-dressing. FOTO: Stine Christiansen
Pannekaker er alltid en god idé, og med spinat i deigen blir de ekstra næringsrike og får en fin farge. Tips! Pannekakene kan fylles med alt godt fra kjøleskapet, prøv for eksempel med romanosalat, en rest stekt kylling, avocado og en crème fraîche-dressing. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Pasta penne med edamamebønner, erter og avokadokrem

4 personer
Tid: 25 minutter

Ingredienser
200 g frosne erter
200 g frosne edamamebønner uten belg

Avokadokrem
1 moden avokado
2 vårløk
1/2 sitron
1 håndfull fersk basilikum
4 ss olivenolje
1 dl vann
salt og pepper

Til servering
30 g saltede mandler
20 g ristet og saltede gresskarkjerner

1. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Ha frosne erter og edamamebønner i kjelen med pasta de siste 2 minuttene av koketiden. Sil av vannet.
2. Avokadokrem: Skrell avokadoen, fjern steinen, og skjær avokadokjøttet i biter. Hakk vårløken grovt. Riv sitronskallet fint, og press sitronsaften.
3. Kjør avokado, vårløk, basilikum, sitronskall og olje i en blender til blandingen blir kremet. Ha i sitronsaft og vann, og kjør igjen til blandingen er lett og kremet. Smak til med salt og pepper.
4. Servering: Vend halvparten av kremen sammen med kokt pasta, erter og edamamebønner. Anrett pastasalaten i en stor bolle eller på et fat, dryss over grovhakkede mandler og ristede gresskar-­kjerner. Pynt eventuelt med ekstra basilikumblader, og server resten av kremen i en bolle ved siden av.

Edamamebønner er fulle av protein og tiner i en fei, så du kan bruke dem i en rask pastasalat. Tips! Edamamebønner kan kjøpes frosne og fås både med og uten belg. Belgen kan ikke spises. FOTO: Stine Christiansen
Edamamebønner er fulle av protein og tiner i en fei, så du kan bruke dem i en rask pastasalat. Tips! Edamamebønner kan kjøpes frosne og fås både med og uten belg. Belgen kan ikke spises. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Ekstra gode kjøttkaker med perlebygg, grønn bønnesalat og pepperrotkrem

4 personer
Tid: 30 minutter

Ingredienser
150 g perlebygg
100 g karbonadedeig
1 potte kruspersille
salt og pepper
2 ss olivenolje til steking

Grønn bønnesalat
300 g frosne grønne bønner
150 g frosne edamamebønner uten belg
2 ss sitronsaft
salt og pepper
1 bunt vårløk
1 potte kjørvel

Pepperrotkrem
250 g crème fraîche
1 1/2 ss friskrevet pepperrot
2 ts sitronsaft
salt og pepper

1. Skyll perlebyggen i kaldt vann, og kok den etter anvisningen på pakken. Sil av, og avkjøl.
2. Bland karbonadedeigen sammen med halvparten av den kokte perlebyggen og finhakket persille. Ta vare på resten av perlebyggen til bønnesalaten. Form kjøttdeigen til runde kaker, og krydre med salt og pepper. Stek dem i olje i en panne i 3–4 minutter på hver side.
3. Grønn bønnesalat: Stek de frosne grønne bønnene i oliven­olje i en dyp panne i ca. 10 minutter, til de er gjennomstekt, men fortsatt gir tyggemotstand. Tilsett de frosne edamamebønnene når halvparten av steketiden er gått. Krydre bønnene med sitronsaft, salt og pepper. 4. Skjær vårløken i tynne, skrå skiver. Vend de stekte bønnene sammen med vårløk og resten av den kokte perlebyggen, og strø over litt frisk kjørvel.
5. Pepperrotkrem: Rør sammen crème fraîche og friskrevet pepperrot i en bolle, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server den til kjøttkakene og bønnesalaten.

Kombinasjonen av lange, grønne bønner, runde edamamebønner og masse frisk kjørvel gir et vakkert grønt matfat, som attpåtil er rikt på protein. Tips! Har du ekstra grønne bønner, smaker de nydelig stekt. Vend dem i frossen tilstand i olje og salt, og stek dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader. FOTO: Stine Christiansen
Kombinasjonen av lange, grønne bønner, runde edamamebønner og masse frisk kjørvel gir et vakkert grønt matfat, som attpåtil er rikt på protein. Tips! Har du ekstra grønne bønner, smaker de nydelig stekt. Vend dem i frossen tilstand i olje og salt, og stek dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Grønn thaisuppe med erter, brokkoli og chili

4 personer
Tid: 20 minutter

Ingredienser
1 løk
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje til steking
300 g frossen brokkoli
450 g frosne erter
1 1/2 ss grønn karripasta
1 boks kokosmelk
6 dl grønnsakbuljong
1 lime
salt og pepper

Til servering
50 g ristede og saltede kasjunøtter
1 potte frisk koriander
1 frisk grønn chili

1. Finhakk løk og hvitløk. Stek det lett i olivenolje i en kjele i 2–3 minutter.
2. Ha i frossen brokkoli, frosne erter, karripasta, kokosmelk og buljong, og kok opp. La suppen småkoke i 10 minutter, til grønnsakene er så vidt møre.
3. Ta kjelen av platen, og kjør suppen glatt med en stavmikser rett i kjelen. Sett den tilbake på platen, og smak til med frisk­presset limesaft, salt og pepper. Du kan eventuelt tilsette litt ekstra kokosmelk hvis suppen er for sterk.
4. Servering: Anrett suppen i boller, og strø over kasjunøtter, frisk koriander og grønn chili i tynne skiver.

En duftende, smakfull og kremet suppe som bare krever en håndfull ingredienser, som frosne erter og brokkoli. FOTO: Stine Christiansen
En duftende, smakfull og kremet suppe som bare krever en håndfull ingredienser, som frosne erter og brokkoli. FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer