Dessert:

Friskt med fiken

Her får du oppskrift på en forfriskende parfait med fiken.

FOTO: Marieke Verdenius
FOTO: Marieke Verdenius Vis mer
Publisert

Stekte fikener og mascarponeparfait

4 personer

Ingredienser
250 g mascarpone
3 dl kremfløte
15 ml sitronsaft
2 eggehviter
100 g sukker

Stekte fikener i lynghonning
2 ts lynghonning
1 dl hvitvin
8 fikener

1. Bland mascarpone, 3 ss fløte og sitronsaft. Pisk resten av fløten lett. Pisk eggehviter og sukker stivt. Vend forsiktig fløteskum og marengsmasse sammen, og rør det i mascarpone­blandingen. Sett massen i fryser inntil servering.
2. Stekte fikener i lyng­honning: Varm 160°. Varm forsiktig honning og hvitvin opp i en gryte til honningen er helt oppløst. Skyll fikener, og skjær dem i kvarte på langs. Legg dem i en ildfast form med den ene skjære­-­flaten ned, og drypp honning­sausen over. Stek fikenene i 5 minutter. Snu dem, så den andre skjæreflaten er nederst, og stek i 5 minutter til. Avkjøl fikenene i sirupen, og server med mascarponeparfait til.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer