Frossen yoghurtkake med blåbær og pekannøtter
Tid: 40 min / Baketid nøttebunn: 10–12 min / Frysetid: Minst 3 timer (eller gjerne natten over) / Antall personer: 8
Blåbærfyllet er laget med gresk yoghurt, og kaken er søtet med lønnesirup. De sprø pekannøttene inneholder blant annet E-vitamin, kalk, fibre og antioksidanter, samt sunne fettstoffer.
Et godt tips! Bruk glutenfri havregryn hvis du ønsker en kake som er 100 % glutenfri. Maismelet kan byttes ut med ris- eller bokhvetemel, som også er glutenfrie meltyper.
LES OGSÅ: Slik løfter du pannekakene til nye høyder!
Ingredienser nøttebunn:
- 150 g pekannøtter
- 75 g havregryn
- 75 g maismel
- ½ ts salt
- 75 g kokosolje
- 3/4 dl lønnesirup
- 3 ss vann
- en springform, 20 cm i diameter
Blåbæryoghurtkrem:
- 250 g blåbær (ev. frosne)
- 1 dl lønnesirup
- saften av ½ sitron
- 500 g gresk yoghurt
Pynt:
- 100 g friske blåbær ev. tørkede, spiselige blomster, for eksempel blå kornblomst
LES OGSÅ: Hjemmelaget is med smak av mascarpone, lakris og lavendel - disse oppskriftene MÅ du prøve!
Slik gjør du:
1. Nøttebunn: Rist pekannøtter og havregryn i en tørr, varm panne til de er lett gylne. Rør underveis så de blir jevnt ristet. Ha de ristede nøttene og havregryn i en food-processor (eller minihakker), og kvern til grovt mel.

2. Hell blandingen over i en skål, og bland det sammen med maismel og salt. Smelt kokosolje, sirup og vann sammen i en kjele ved svak varme. Rør det i melblandingen, og samle deigen. Trykk deigen ut i bunnen av en springform kledd med bakepapir, og stek den i en 200 ° varm ovn i 10–12 minutter. Sett formen på en rist og avkjøl.

3. Blåbæryoghurtkrem: Ha blåbær, sirup og sitronsaft i en blender/food-processor, og kjør det til puré. Vend pureen sammen med yoghurt, og smak eventuelt til med litt ekstra sirup.

4. Fordel blåbærkremen over nøttebunnen, og glatt overflaten. Sett kaken i fryseren i minst tre timer eller gjerne til dagen etter. Ta den frosne kaken ut av fryseren ca. 30 minutter før servering, og pynt med blåbær og eventuelt tørkede, spiselige blomster.
