SUNN KAKE: Tro det eller ei, denne kaken er faktisk av den sunnere typen. FOTO: Betina Hastoft
SUNN KAKE: Tro det eller ei, denne kaken er faktisk av den sunnere typen. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Sunn kake:

Frossen yoghurtkake med blåbær og pekannøtter

Bruk glutenfri havregryn hvis du ønsker en kake som er 100 prosent glutenfri.

Publisert

Frossen yoghurtkake med blåbær og pekannøtter

Tid: 40 min / Baketid nøttebunn: 10–12 min / Frysetid: Minst 3 timer (eller gjerne natten over) / Antall personer: 8

Blåbærfyllet er laget med gresk yoghurt, og kaken er søtet med lønnesirup. De sprø pekannøttene inneholder blant annet E-vitamin, kalk, fibre og antioksidanter, samt sunne fettstoffer.

Et godt tips! Bruk glutenfri havregryn hvis du ønsker en kake som er 100 % glutenfri. Maismelet kan byttes ut med ris- eller bokhvetemel, som også er glutenfrie meltyper.

LES OGSÅ: Slik løfter du pannekakene til nye høyder!

Ingredienser nøttebunn:

150 g pekannøtter75 g havregryn75 g maismel½ ts salt75 g kokosolje3/4 dl lønnesirup3 ss vannen springform, 20 cm i diameter

Blåbæryoghurtkrem:

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer