SUNN KAKE: Tro det eller ei, denne kaken er faktisk av den sunnere typen. FOTO: Betina Hastoft
SUNN KAKE: Tro det eller ei, denne kaken er faktisk av den sunnere typen. FOTO: Betina Hastoft
Sunn kake:

Frossen yoghurtkake med blåbær og pekannøtter

Bruk glutenfri havregryn hvis du ønsker en kake som er 100 prosent glutenfri.

Frossen yoghurtkake med blåbær og pekannøtter

Tid: 40 min / Baketid nøttebunn: 10–12 min / Frysetid: Minst 3 timer (eller gjerne natten over) / Antall personer: 8

Blåbærfyllet er laget med gresk yoghurt, og kaken er søtet med lønnesirup. De sprø pekannøttene inneholder blant annet E-vitamin, kalk, fibre og antioksidanter, samt sunne fettstoffer.

Et godt tips! Bruk glutenfri havregryn hvis du ønsker en kake som er 100 % glutenfri. Maismelet kan byttes ut med ris- eller bokhvetemel, som også er glutenfrie meltyper.

LES OGSÅ: Slik løfter du pannekakene til nye høyder!

Ingredienser nøttebunn:

  • 150 g pekannøtter
  • 75 g havregryn
  • 75 g maismel
  • ½ ts salt
  • 75 g kokosolje
  • 3/4 dl lønnesirup
  • 3 ss vann
  • en springform, 20 cm i diameter

Blåbæryoghurtkrem:

  • 250 g blåbær (ev. frosne)
  • 1 dl lønnesirup
  • saften av ½ sitron
  • 500 g gresk yoghurt

Pynt:

  • 100 g friske blåbær ev. tørkede, spiselige blomster, for eksempel blå kornblomst

LES OGSÅ: Hjemmelaget is med smak av mascarpone, lakris og lavendel - disse oppskriftene MÅ du prøve!

Slik gjør du:

1. Nøttebunn: Rist pekannøtter og havregryn i en tørr, varm panne til de er lett gylne. Rør underveis så de blir jevnt ristet. Ha de ristede nøttene og havregryn i en food-processor (eller minihakker), og kvern til grovt mel.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

2. Hell blandingen over i en skål, og bland det sammen med maismel og salt. Smelt kokosolje, sirup og vann sammen i en kjele ved svak varme. Rør det i melblandingen, og samle deigen. Trykk deigen ut i bunnen av en springform kledd med bakepapir, og stek den i en 200 ° varm ovn i 10–12 minutter. Sett formen på en rist og avkjøl.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

3. Blåbæryoghurtkrem: Ha blåbær, sirup og sitronsaft i en blender/food-processor, og kjør det til puré. Vend pureen sammen med yoghurt, og smak eventuelt til med litt ekstra sirup.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

4. Fordel blåbærkremen over nøttebunnen, og glatt overflaten. Sett kaken i fryseren i minst tre timer eller gjerne til dagen etter. Ta den frosne kaken ut av fryseren ca. 30 minutter før servering, og pynt med blåbær og eventuelt tørkede, spiselige blomster.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
undefined
Til forsiden