Dessert:

Fruktig og god mazarinkake

Prøv denne fruktige kaken med nektarin og bringebær.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Mazarinkake med nektarin og bringebær

6 porsjoner
Tid: 15 min
Steketid: 40 min

Ingredienser
150 g mykt smør
150 g sukker
150 g marsipan
3 egg
½ usprøytet sitron
75 g hvetemel
1 klype salt
3 nektariner
1 ss sukker
1 springform, 20 cm i diameter
smør til formen

Til servering
150 g friske bringebær
2 dl crème fraîche, 18 %

1. Skru ovnen på 180°. Legg bakepapir i bunnen av springformen, og smør kantene med litt smør.
2. Pisk smør, sukker, og grovrevet marsipan sammen i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett 1 egg om gangen, og pisk kort mellom hvert egg.
3. Riv sitronskallet fint, og rør det i deigen sammen med hvetemel og salt til deigen er jevn og ensartet.
4. Fordel deigen i spring­formen. Skyll nektarinene, og skjær dem i smale båter. Fordel nektarinbåtene oppå kakedeigen, og trykk dem litt nedi. Dryss sukker over. Stek kaken i ovnen i 35–40 minutter, til den er gjennomstekt.
5. Servering: Kaken kan serveres enten lun eller kald. Skjær den i passe stykker, og server med bringebær og crème fraîche.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer