Mazarinkake med nektarin og bringebær
6 porsjoner
Tid: 15 min
Steketid: 40 min
Ingredienser
150 g mykt smør
150 g sukker
150 g marsipan
3 egg
½ usprøytet sitron
75 g hvetemel
1 klype salt
3 nektariner
1 ss sukker
1 springform, 20 cm i diameter
smør til formen
Til servering
150 g friske bringebær
2 dl crème fraîche, 18 %
1. Skru ovnen på 180°. Legg bakepapir i bunnen av springformen, og smør kantene med litt smør.
2. Pisk smør, sukker, og grovrevet marsipan sammen i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett 1 egg om gangen, og pisk kort mellom hvert egg.
3. Riv sitronskallet fint, og rør det i deigen sammen med hvetemel og salt til deigen er jevn og ensartet.
4. Fordel deigen i springformen. Skyll nektarinene, og skjær dem i smale båter. Fordel nektarinbåtene oppå kakedeigen, og trykk dem litt nedi. Dryss sukker over. Stek kaken i ovnen i 35–40 minutter, til den er gjennomstekt.
5. Servering: Kaken kan serveres enten lun eller kald. Skjær den i passe stykker, og server med bringebær og crème fraîche.