<strong>MIDDAGSTIPS:</strong> Pynt risottoen med serranoskinke og server straks. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Pynt risottoen med serranoskinke og server straks. FOTO: Nina Malling Vis mer

Middagstips:

Fullkornrisotto med sopp, grønnkål og serranoskinke

Vi har bare en ting å si, og det er NAM!

Publisert

Fullkornrisotto med sopp, grønnkål og serranoskinke

4 porsjoner / Tid: 55 min

Ingredienser:

  • 500 g blandet sopp
  • 1 ss smør til steking
  • 1 løk
  • 2 hvitløkbåter
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 4 dl fullkornris
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ½ l hønsebuljong
  • 60 g serranoskine eller annen god skinke
  • 75 g revet parmesan
  • 4 stilker frisk grønnkål

Slik gjør du:

  1. Rens soppene, og skjær dem i skiver. Stek dem i smør til de blir gylne. Legg soppen til side på en tallerken. Rens og hakk løk og hvitløk, og surr det i pannen. Tilsett litt mer smør. Krydre med salt og pepper.
  2. Skyll risen, ha den i kjelen, rør godt, og la vinen fordampe. Tilsett varm buljong litt etter litt, slik at risen akkurat dekker hele tiden. La risen koke i ca. 40 minutter til den er al dente.
  3. Sett ovnen på 175°. Fordel skinke på bakepapir på en stekeplate, og stek midt i ovnen i ca. 5 minutter til den er sprø.
  4. Rør revet parmesan i risottoen, og smak til.
  5. Skyll grønnkålen, riv den i grove biter uten stilken, og bland grønnkål og sopp i risottoen. Pynt med sprø serranoskinke, og server straks.

LES OGSÅ: Glem sushi - nå er det poké som gjelder!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer