Fullkornrisotto med sopp, grønnkål og serranoskinke
4 porsjoner / Tid: 55 min
Ingredienser:
- 500 g blandet sopp
- 1 ss smør til steking
- 1 løk
- 2 hvitløkbåter
- salt
- nykvernet pepper
- 4 dl fullkornris
- 2 dl hvitvin
- 1 ½ l hønsebuljong
- 60 g serranoskine eller annen god skinke
- 75 g revet parmesan
- 4 stilker frisk grønnkål
Slik gjør du:
- Rens soppene, og skjær dem i skiver. Stek dem i smør til de blir gylne. Legg soppen til side på en tallerken. Rens og hakk løk og hvitløk, og surr det i pannen. Tilsett litt mer smør. Krydre med salt og pepper.
- Skyll risen, ha den i kjelen, rør godt, og la vinen fordampe. Tilsett varm buljong litt etter litt, slik at risen akkurat dekker hele tiden. La risen koke i ca. 40 minutter til den er al dente.
- Sett ovnen på 175°. Fordel skinke på bakepapir på en stekeplate, og stek midt i ovnen i ca. 5 minutter til den er sprø.
- Rør revet parmesan i risottoen, og smak til.
- Skyll grønnkålen, riv den i grove biter uten stilken, og bland grønnkål og sopp i risottoen. Pynt med sprø serranoskinke, og server straks.
LES OGSÅ: Glem sushi - nå er det poké som gjelder!