MIDDAGSTIPS: Pynt risottoen med serranoskinke og server straks. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Pynt risottoen med serranoskinke og server straks. FOTO: Nina Malling Vis mer

Middagstips:

Fullkornrisotto med sopp, grønnkål og serranoskinke

Vi har bare en ting å si, og det er NAM!

Fullkornrisotto med sopp, grønnkål og serranoskinke

4 porsjoner / Tid: 55 min

Ingredienser:

  • 500 g blandet sopp
  • 1 ss smør til steking
  • 1 løk
  • 2 hvitløkbåter
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 4 dl fullkornris
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ½ l hønsebuljong
  • 60 g serranoskine eller annen god skinke
  • 75 g revet parmesan
  • 4 stilker frisk grønnkål

Slik gjør du:

  1. Rens soppene, og skjær dem i skiver. Stek dem i smør til de blir gylne. Legg soppen til side på en tallerken. Rens og hakk løk og hvitløk, og surr det i pannen. Tilsett litt mer smør. Krydre med salt og pepper.
  2. Skyll risen, ha den i kjelen, rør godt, og la vinen fordampe. Tilsett varm buljong litt etter litt, slik at risen akkurat dekker hele tiden. La risen koke i ca. 40 minutter til den er al dente.
  3. Sett ovnen på 175°. Fordel skinke på bakepapir på en stekeplate, og stek midt i ovnen i ca. 5 minutter til den er sprø.
  4. Rør revet parmesan i risottoen, og smak til.
  5. Skyll grønnkålen, riv den i grove biter uten stilken, og bland grønnkål og sopp i risottoen. Pynt med sprø serranoskinke, og server straks.

LES OGSÅ: Glem sushi - nå er det poké som gjelder!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: