Oppskrift:

Fylte muffins med Nutella og bringebærkrem

Nybakte muffins smaker godt som de er, men med sjokoladefyll og en frisk topping blir de enda bedre!

MUFFINS: Disse fylte muffinsene med Nutella og bringebærsmørkrem MÅ du prøve! FOTO: Stine Christiansen
MUFFINS: Disse fylte muffinsene med Nutella og bringebærsmørkrem MÅ du prøve! FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Fylte muffins med Nutella og bringebærsmørkrem

Antall: 10 stk
Tid: 40 min
Steketid: 25 min

Ingredienser

  • 2 egg
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1 ¼ dl solsikkeolje
  • 200 g hvetemel
  • 300 g sukker
  • 40 g rent kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 3/4 ts salt
  • 1 ½ dl nybrygget kaffe
  • 1 langpanne, ca. 23 × 33 cm
  • 200 g sjokoladepålegg, f.eks. Nutella
  • 10 papirmuffinsformer
  • 1 fast muffinsform i metall eller silikon

Bringebærsmørkrem

  • 200 g mykt smør
  • ½ vaniljestang
  • 300 g melis
  • 100 g bringebærsyltetøy
  • 3 ss sitronsaft
  • ev. lyserød konditorfarge
  • 1 sprøytepose med stjernetut

Pynt

  • 2 ss frysetørket bringebær

Slik gjør du

  1. Skru ovnen på 180°. Sett 10 papirformer i den faste muffinsformen. Pisk egg, skummet kulturmelk og solsikkeolje sammen i en bolle. Sikt mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i deigen. Lag en kopp sterk kaffe, og rør den i deigen. Fyll deigen i muffinsformene, og stek muffinsene i ovnen i ca. 25 minutter. La dem kjøle helt av på en rist.
  2. Skjær et lite, dypt hull i hver muffins med en smal kniv eller smal skje, men uten å skjære helt igjennom bunnen. Fyll forsiktig 2 ts sjokoladepålegg i hvert hull.
  3. Bringebærsmørkrem: Pisk smøret lyst og luftig i en bolle med en elektrisk pisker. Flekk vaniljestangen, skrap ut frøene, og bland dem med melisen. Pisk vaniljemelis i smøret, litt om gangen. Tilsett bringebærsyltetøy og sitronsaft, og pisk videre til smør­kremen er lett og luftig igjen. Tilsett eventuelt et par dråper lyserød konditorfarge. Fyll bringebær­smørkremen i en sprøytepose med stjernetut, og sprøyt den på de fylte muffinsene.
  4. Pynt: Dryss frysetørket bringebær over kakene. Server straks, eller oppbevar kakene i en lukket beholder i kjøleskapet. De holder seg fint i 2–3 dager.



Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer