Matplan

Fyr opp grillen - Biff med avokado- og mangosalsa

For mange er kanskje dagens grillrett et høydepunkt. Det er tid for skikkelig biff!

TID FOR BIFF: Nå bør mannfolka i husstanden blir fornøyde! Foto: Columbus Leth
TID FOR BIFF: Nå bør mannfolka i husstanden blir fornøyde! Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 400 g nypoteter
  • 4 oksebiffer

Salsa:

  • 2 avokadoer
  • 2 mangoer
  • 4 store tomater
  • 1 rødløk
  • 1 bunt koriander
  • ½ bunt mynte

Hvitløksdressing:

  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 3 ss eplesidereddik
  • 1 ss brunt sukker
  • salt og nykvernet
  • pepper
TIPS: Server gjerne hvitløksmør til denne retten. Foto: All Over Press
TIPS: Server gjerne hvitløksmør til denne retten. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrubb potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann i ca. 12 minutter.

2. Salsa: Skrell avokadoene; fjern steinen i midten, og skjær avokadokjøttet i tynne båter. Gjør det samme med mangoene. Skyll tomatene, og skjær dem i tynne båter. Pill rødløken, og skjær den i tynne ringer. Fordel avokado, mango, tomater og rødløk på et fat.

3. Hvitløksdressing: Pill hvitløkfeddene, og finhakk dem. Rør sammen hvitløk, olivenolje, eplesidereddik og brunt sukker i en skål. Hell hvitløksdressingen over salsaen, og dryss raust med hakket koriander og mynte.

4. Stek biffene på grillen. Server dem sammen med kokte nypoteter og avokado- og mangosalsa som tilbehør.


God middag! 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer