Matplan

Fyr opp grillen - Grillet tunfiskbiff med bønnesalat

Nå er grilluka vår i gang! Vi kickstarter med deilige tunfiskbiffer.

FRISK START: Begynn grilluken vi har planlagt for dere med disse deilige tunfiskbiffene! Foto: Columbus Leth
FRISK START: Begynn grilluken vi har planlagt for dere med disse deilige tunfiskbiffene! Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4 

Ingredienser:

  • 400 g fersk tunfisk skåret i 4 biffer
  • salt og nykvernet pepper
  • skall av 2 usprøytede sitroner
  • 1 ss olivenolje

Bønnesalat

  • 1 rødløk
  • 2 ferske røde chili
  • saft av 2 usprøytede sitroner
  • 100 g cannellinibønner på boks
  • 100 g borlottibønner på boks
  • 8 ss olivenolje
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt mynte
  • 1 bunt basilikum

Tilbehør

  • godt brød

Slik gjør du:

1. Bønnesalat: Pill rødløken, rens chilien, og finhakk begge deler. Skyll bønnene i en sikt, og la dem renne av seg. Bland bønnene med rødløk, chili og olivenolje i en skål. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.2. Skyll og hakk krydderurtene, og vend dem inn i bønnesalaten.3. Gni tunfiskbiffene med salt og pepper, finrevet sitronskall og olivenolje på begge sider. Stek dem på en varm grill i bare 1 minutt på hver side. Server tunfiskbiffene oppå bønnesalaten med godt brød til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.