Matplan

Fyr opp grillen - Laks med mynte- og ertepuré

I kveld står grillet laks på menyen! Dét er godt, det.

TORSDAGSLAKS: Det er tid for ukas andre fiskerett! Denne er virkelig nydelig. Foto: Columbus Leth
TORSDAGSLAKS: Det er tid for ukas andre fiskerett! Denne er virkelig nydelig. Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4 

Ingredienser:

  • 400 g laksefilet med skinn
  • salt og nykvernet pepper

Mynte- og ertepuré:

  • 50 g sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1 dl hvitvin
  • 500 g ferske erter i belg
  • 2‒3 ss hvitvinseddik
  • 1 liten bunt mynte
  • 100 g gresk yoghurt 10 %
  • salt og nykvernet
  • pepper

Tilbehør:

  • grovt brød

Slik gjør du:

1. Mynte- og ertepuré: Finhakk sjalottløk og hvitløk, og stek det i olje i en gryte i 2 minutter. Hell hvitvin over løken, og la det koke under lokk i 5 minutter. Ta ertene ut av belgene. Ha de ferske ertene i gryten, og la alt sammen småkoke i ca. 10 minutter til ertene er myke. La erteblandingen avkjøle seg.2. Kjør erteblandingen sammen med mynte og hvitvinseddik med en stavmikser direkte i gryten. Rør pureen sammen med yoghurt i en skål. Smak til med salt og pepper, og pynt ev. med friske mynteblader.3. Stek laksefiletene i olje i en panne med skinnsiden ned i et par minutter. Snu dem, og stek dem 2‒3 minutter på den andre siden. Krydre med litt salt og pepper. Server laksen med mynte- og ertepuré og grovt brød til. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.