Matplan

Fyr opp grillen - Laks med mynte- og ertepuré

I kveld står grillet laks på menyen! Dét er godt, det.

TORSDAGSLAKS: Det er tid for ukas andre fiskerett! Denne er virkelig nydelig. Foto: Columbus Leth
TORSDAGSLAKS: Det er tid for ukas andre fiskerett! Denne er virkelig nydelig. Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4 

Ingredienser:

  • 400 g laksefilet med skinn
  • salt og nykvernet pepper

Mynte- og ertepuré:

  • 50 g sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1 dl hvitvin
  • 500 g ferske erter i belg
  • 2‒3 ss hvitvinseddik
  • 1 liten bunt mynte
  • 100 g gresk yoghurt 10 %
  • salt og nykvernet
  • pepper

Tilbehør:

  • grovt brød

TIPS: Bruk gjerne frosne erter til pureen. Foto: Columbus Leth
TIPS: Bruk gjerne frosne erter til pureen. Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1. Mynte- og ertepuré: Finhakk sjalottløk og hvitløk, og stek det i olje i en gryte i 2 minutter. Hell hvitvin over løken, og la det koke under lokk i 5 minutter. Ta ertene ut av belgene. Ha de ferske ertene i gryten, og la alt sammen småkoke i ca. 10 minutter til ertene er myke. La erteblandingen avkjøle seg.
2. Kjør erteblandingen sammen med mynte og hvitvinseddik med en stavmikser direkte i gryten. Rør pureen sammen med yoghurt i en skål. Smak til med salt og pepper, og pynt ev. med friske mynteblader.
3. Stek laksefiletene i olje i en panne med skinnsiden ned i et par minutter. Snu dem, og stek dem 2‒3 minutter på den andre siden. Krydre med litt salt og pepper. Server laksen med mynte- og ertepuré og grovt brød til. 

 

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer