Matplan

Fyr opp grillen - Marinert lammelår med grillede poteter

Gled deg til nydelig lammerlår i kveld! Sammen med grillede poteter blir dette garantert en slager.

DEILIG LAMMELÅR: Dette må du bare prøve! Foto: Columbus Leth
DEILIG LAMMELÅR: Dette må du bare prøve! Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 6-8

Ingredienser:

  • 1-2 benløse lammelår (ca. 600 g hver)

Marinade:

  • 2 ss brunt sukker
  • 1 sitron, skall og saft
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Fersk oregano eller timian
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du:

1. Knus hvitløken, skrell og skvis sitronen og rør sammen alle ingrediensene til marinaden.
2. Del lammebitene i to for å få flate deler. Riss i sikksakk i skinnet. Fordel marinaden i stekeposer, og legg bitene i stekeposene. Forsegle posene og massér marinaden inn i kjøttet.
3. La posene ligge i kjøleskap i noen timer. Vend gjerne noen ganger.
4. Stek lammet på mellomsterk varme i 20-30 minutter på grillen. Vend etter 10 minutter. Smør på det som er igjen av marinaden.
5. Når kjøttet er ferdigstekt skal det være rosa i midten. Ta kjøttet av grillen og la det ligge
i 10 minutter under folie før du skjærer det opp.

SUPER KOMBINASJON: De møre potetene er perfekte til det rosa lammelåret! Foto: Columbus Leth
SUPER KOMBINASJON: De møre potetene er perfekte til det rosa lammelåret! Foto: Columbus Leth Vis mer


Grillede poteter med peppermynte

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4-6

Ingredienser:

  • 500-750 g nypoteter
  • 4 vårløk
  • 1 ss hakket, fersk peppermynte
  • 50 g smør
  • Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. La de hele potetene småkoke i 10 minutter. Tørk dem, og la dem avkjøles.
2. Legg potetene på et dobbelt lag folie. Strø over hakket vårløk og peppermynte. Legg smøret i midten og krydre godt med salt og pepper. Pakk godt inn i folien uten å stable potetene.
3. Stek på grillen på mellomsterk varme i 15-20 minutter, vend innimellom. Potetene skal bli møre.
4. Ta potetene av grillen og hell dem forsiktig over i en serveringsskål.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer