Matplan

Fyr opp grillen - Marinert lammelår med grillede poteter

Gled deg til nydelig lammerlår i kveld! Sammen med grillede poteter blir dette garantert en slager.

DEILIG LAMMELÅR: Dette må du bare prøve! Foto: Columbus Leth
DEILIG LAMMELÅR: Dette må du bare prøve! Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 6-8

Ingredienser:

  • 1-2 benløse lammelår (ca. 600 g hver)

Marinade:

  • 2 ss brunt sukker
  • 1 sitron, skall og saft
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Fersk oregano eller timian
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du:

1. Knus hvitløken, skrell og skvis sitronen og rør sammen alle ingrediensene til marinaden.2. Del lammebitene i to for å få flate deler. Riss i sikksakk i skinnet. Fordel marinaden i stekeposer, og legg bitene i stekeposene. Forsegle posene og massér marinaden inn i kjøttet.3. La posene ligge i kjøleskap i noen timer. Vend gjerne noen ganger.4. Stek lammet på mellomsterk varme i 20-30 minutter på grillen. Vend etter 10 minutter. Smør på det som er igjen av marinaden.5. Når kjøttet er ferdigstekt skal det være rosa i midten. Ta kjøttet av grillen og la det liggei 10 minutter under folie før du skjærer det opp.

Grillede poteter med peppermynte

Tid beregnet på denne retten: 30 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4-6

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.