Matplan:

Fysen på noe godt til middag?

Her får du en fiks ferdig ukesmeny!

MATPLAN: Fisk i rød karri med ris og lime. FOTO: Columbus Leth
MATPLAN: Fisk i rød karri med ris og lime. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Tikka masala med blomkål og nanbrød

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær
1 stor blomkål
1 ss olivenolje til steking
1 ss garam masala
1 ½ ts paprikapulver
1 ts malt spisskum
1 ss tomatpuré
3 ½ dl tomatsaus
2 dl kokosmelk
75 g babyspinat
salt og pepper

Til servering
2 nanbrød
2 dl gresk yoghurt, 10 %
fersk mynte

1. Skrell rødløken, og skjær den i tynne båter. Skrell hvitløkfeddene, og skjær dem i tynne skiver. Skrell og riv ingefæren. Skyll blomkålen, og skjær den i små buketter.
2. Stek rødløk og hvitløk i litt olje i en gryte i 2–3 minutter. Tilsett ingefæren, og stek i ytterligere 1 minutt. Tilsett blomkål og alle krydderne, og stek videre i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, tomatsaus og kokosmelk, og kok retten under lokk i 8–10 minutter, til blomkålen er litt mør.
3. Skyll og tørk spinaten, og ha den i gryten det siste minuttet av tilberedningstiden. Vend godt rundt, og smak til med salt, pepper og eventuelt litt ekstra garam masala.
4. Servering: Varm nanbrødene, anrett yoghurten i en liten skål, og plukk mynten. Server tikka masala med nanbrød, en skje yoghurt på toppen og litt fersk mynte.

Bland gjerne flere grønnsaker i retten, for eksempel mais, vårløk og tomatterninger. Du kan også servere ris til. FOTO: Columbus Leth
Bland gjerne flere grønnsaker i retten, for eksempel mais, vårløk og tomatterninger. Du kan også servere ris til. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Fisk i rød karri med ris og lime

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
400 g seifilet
1 bunt vårløk
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
2 tomater
2 stilker stangselleri
1 rød chili
1 potte koriander
2 lime
1 boks kokosmelk
1 ½ ts rød karripasta
ev. fiskesaus

Tilbehør
300 g jasminris

1. Tilbehør: Kok risen etter anvisning på pakken.
2. Skjær fisken i mindre terninger. Skyll vårløkene, og hakk dem fint. Skrell gulrøttene, og skjær dem i små terninger. Skrell og hakk hvitløk fint. Skyll tomatene, og skjær dem i mindre terninger. Skyll stangselleri­stilkene, og skjær dem i tynne skiver. Skyll chilien, og hakk den fint. Plukk koriander. Skjær limene i kvarte.
3. Varm kokosmelken opp til kokepunktet i en kasserolle, og rør den røde karripastaen ut i kokosmelken. Tilsett halvparten av vårløkene, alle gulrøttene, hvitløk og 1 dl vann, og kok i 4 minutter. Tilsett fisk, legg lokk på kasserollen, og la retten putre i 4–5 minutter, til fisken er ferdig.
4. Tilsett tomater og stangselleri, og la det trekke litt i den varme karrisausen. Smak til med litt limesaft, rød karri og eventuelt litt fiskesaus.
5. Servering: Server fisk i rød karri med ris og limebåter, og tilsett resten av vårløkene og koriander til slutt.

Denne thaiinspirerte retten er en genial måte å få i seg mer fisk på. Tips! Juster mengden av chili og karri­pasta etter smak. FOTO: Columbus Leth
Denne thaiinspirerte retten er en genial måte å få i seg mer fisk på. Tips! Juster mengden av chili og karri­pasta etter smak. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Panert kylling med spisskålsalat og aioli

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
4 kyllingbrystfileter
salt og pepper
1 ts grillkrydder
1 egg
100 g strøkavring
1 ss olivenolje til steking
1 ss smør til steking

Spisskålsalat
½ spisskål
1 bunt reddiker
1 rødløk
1 sitron
1 potte basilikum
1 potte gressløk
3 ss olivenolje
salt og pepper

Til servering
aioli
ev. poteter (kokte eller stekte)

1. Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og litt grillkrydder. Pisk egget sammen i en skål. Vend kyllingfiletene i egg, og deretter i strøkavring. Stek kyllingfiletene i olje og smør på en panne i ca. 5 minutter på hver side, til de er gjennomstekte og sprø. Dryss over litt salt og grillkrydder.
2. Spisskålsalat: Skyll spisskålen, og snitt den fint. Skyll reddikene, og skjær dem i tynne båter. Riv skallet av sitronen, og del den i to. Plukk basilikum, og hakk gressløk fint. Vend spisskål sammen med reddiker, rødløk, sitronskall, sitronsaft, basilikum, olje, salt og pepper. Anrett salaten på et fat, og dryss over litt gressløk.
3. Servering: Server panert kylling med spisskålsalat, aioli og eventuelt poteter.

Juster mengden av chili og karri­pasta etter smak. Tips! Får du tak i pankorasp, vil du få en ekstra sprø panering. FOTO: Columbus Leth
Juster mengden av chili og karri­pasta etter smak. Tips! Får du tak i pankorasp, vil du få en ekstra sprø panering. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Stekte nudler med ­svinefilet og kasju­nøtter

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
400 g nudler
3 gulrøtter
2 løk
½ spisskål
1 ss olivenolje til steking
3 ss teriyakisaus
1 lime
litt soyasaus
salt og pepper
1 svinefilet
4 ss teriyakisaus
1 lime
75 g kasjunøtter

1. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Avkjøl i kaldt vann.
2. Skrell gulrøttene, og lag strimler av dem. Skrell løkene, og skjær dem i tynne båter. Skyll spisskålen, og snitt den fint.
3. Stek løk og gulrøtter i olje i en wok eller stor panne i 2–3 minutter. Tilsett nudler og spisskål, og stek i ytterligere et par minutter. Krydre med 3 ss teriyakisaus, limesaft, soyasaus, salt og pepper.
4. Skjær svinefileten i 1 cm tykke skiver. Vend kjøttet i 4 ss teriyakisaus og litt salt. Stek kjøttet på en panne ved høy varme i 1 minutt på hver side, til det er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Rist kasjunøttene lett gylne på en panne med litt olje, og krydre med salt.
5. Servering: Server stekte nudler med svinefilet og grønt, og dryss over noen kasjunøtter.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Persille-hakkebøffer med tomatsalat

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
2 fedd hvitløk
1 bunt bladpersille
400 g kjøttdeig
salt og pepper
2 ss olivenolje til steking
2 ss smør til steking

Tomatsalat
500 g tomater (gjerne blandede)
1 hjertesalat
1 rødløk
100 g feta
1 potte basilikum
2 ss eplesidereddik
2 ss olivenolje
salt og pepper

Til servering
chiliolje
grovt brød
ev. oliven

1. Tomatsalat: Skyll tomatene, og skjær dem i halve. Skyll hjerte­salaten, og del den i grove båter. Skrell rødløken, og skjær den i tynne båter. Del fetaen i grove biter, og plukk basilikum. Vend tomatene med rødløk, eddik, olje, salt og pepper i en skål. Anrett hjertesalat i en stor skål eller på et fat, og fordel tomatene oppå. Pynt med feta og basilikum.
2. Skrell og hakk hvitløk. Skyll og hakk persillen. Rør kjøttdeigen sammen med hvitløk, persille, salt og pepper i en bolle. Form farsen til 4 hakkebøffer, og stek dem i olje og smør på en panne i 5–6 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
3. Servering: Server persille-­hakkebøffer med tomatsalat dryppet med litt chiliolje. Spis lunt brød og eventuelt oliven til.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer