Dessert:

Fysen på noe søtt? Sjekk denne sjokoladedrømmen!

DESSERT: Denne desserten vil sannsynligvis falle i smak for både store og små. FOTO: Columbus Leth
DESSERT: Denne desserten vil sannsynligvis falle i smak for både store og små. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Browniebiter med kjeksbunn

Antall: 12 stk.
Tid: 40 min
Avkjøling: Minst 4 timer

Ingredienser
Kjeksbunn

115 g mykt smør
70 g sukker
1/4 ts vaniljepulver
120 g hvetemel
1 klype salt
1 firkantet bakeform, 20 × 20 cm

Brownie
135 g mørk sjokolade
135 g smør
2 egg
135 g sukker
35 g brunt sukker
80 g hvetemel
1 klype salt
3 ss ferskbrygget kaffe

Sjokoladeganache og pynt
125 g melkesjokolade
0,6 dl kremfløte
15 g lys sirup
½ ts flaksalt
12 pekannøtter

1. Kjeksbunn: Forvarm ovnen til 175°. Legg bakepapir i ­formen. Visp smør, sukker og vaniljepulver kremaktig i en bolle med en elektrisk visp. Tilsett mel og salt, og rør deigen sammen til en lett smuldrete masse. Trykk ­deigen ut i bunnen av formen. Prikk den med en gaffel, og stek den i ovnen i 20 minutter, til den er lett gyllen. Avkjøl bunnen på en rist mens du lager brownien.


2. Brownie: Hakk sjokoladen grovt, og smelt sjokolade og smør i en varmefast skål over vannbad. Visp egg, sukker og brunt sukker lett sammen i en bolle med en elektrisk visp. Rør det smeltede sjokoladesmøret i blandingen. Bland mel og salt, og sikt det i deigen. Rør deigen sammen med den ferskbryggede kaffen. Hell ­deigen over kjeks­bunnen, og stek ­kaken i ovnen i 22–25 ­minutter, til overflaten har satt seg, men kaken fortsatt er litt myk i midten. Avkjøl ­kaken på en rist.


3. Sjokoladeganache og pynt: Hakk sjokoladen fint, og ha den i en bolle. Varm opp fløte og lys sirup til koke­punktet i en kjele. Hell den varme fløteblandingen over sjokoladen, og la den stå litt. Rør forsiktig i sirkelbevegelser med en slikkepott i midten av bollen til ­sjokoladen er smeltet og ganachen er blitt blank og jevn. Fordel ganach­en over kaken i et jevnt lag. Sett ­kaken i kjøleskapet, og la den stå i minst 4 timer (gjerne til neste dag), til den er helt kald. Skjær kaken i 12 kvadratiske biter, og pynt hver bit med litt flaksalt og en pekannøtt.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer