Gateau Marcel i flere lag
6–8 porsjoner
Ingredienser:
- 400 g mørk sjokolade
- 400 g smør
- 400 g sukker
- 8 eggeplommer
- 10 eggehviter
- springform, cirka 18 cm i diameter
- litt smør og sukker til formen
- 30 g mørk sjokolade til pynt

Til denne desserten trenger du kun to ingredienser!
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 °. Hakk sjokoladen grovt, og smør sjokolade, smør og 300 g sukker over vannbad. Ta det av varmen. Pisk eggeplommer i, så sjokoladeblandingen tykner. Pisk eggehviter og 100 g sukker til en seig og blank marengsmasse i en annen bolle. Vend forsiktig marengsen i sjokoladeblandingen. Del deretter deigen i to boller, og sett den ene bollen i kjøleskapet.
- Dekk bunnen av springformen med bakepapir, og sett resten av formen fast, så den holder bakepapiret på plass. Smør formens innvendige sider med smør, og dryss med litt sukker.
- Fordel halvparten av kakedeigen i den ene bollen (en fjerdedel av den samlede mengden) i springformen, og bak den i ovnen i cirka 25 minutter. La kaken avkjøles litt, før den fjernes fra springformen. La bakepapiret sitte på til kakebunnen er helt avkjølt.
- Gjør igjen formen klar med nytt bakepapir, smør og et dryss sukker, og hell den andre halvdelen kakedeig fra bollen (¼ av den samlede mengden) i. Bak bunnen i ovnen i cirka 25 minutter, og la den avkjøle i formen. Fordel halvparten av kakedeigen fra kjøleskapet over bunnen i formen. Legg den andre kakebunnen over, og topp med den resterende kakedeigen. Sett kaken kjølig over natten. Pynt med revet mørk sjokolade.
