Kake:

Gateau Marcel-kake

Denne franske klassikeren smelter virkelig på tungen.

KAKE: Denne franske klassikeren smelter virkelig på tungen. FOTO: Nina Malling
KAKE: Denne franske klassikeren smelter virkelig på tungen. FOTO: Nina Malling Vis mer
Publisert

Gateau Marcel-kake

15–20 kakestykker / Tid: 30 min / Ovnstid: 50 min

Dette trenger du:

400 g mørk sjokolade, minst 70 %400 g smør400 g sukker8 eggeplommer10 eggehviter1 rund kakeform, ca. 18 cm i diameter

Pynt:

50 g mørkSjokolade

Slik gjør du:

Sett oven 175 grader. Hakk sjokoladen grovt, og smelt den, smør og 300 g sukker over et vannbad.Ta bollen vekk fra varmen, og tilsett eggeplommer så sjokoladen tykner.Pisk eggehviter og 100 g sukker i en egen skål til en seig og blank marengs-masse. Vend forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Del deigen i to boller, og sett den ene i kjøleskapet.Dekk bunnen av kakeformen med bake-papir. Smør kantene med smør, og dryss gjerne også med litt sukker. Fordel halvparten av deigen du ikke har satt i kjøleskapet i kakeformen. Stek i 25 minutter. La den kjøle seg ned før du fjerner formen. Gjør formen klar med nytt bakepapir, smør og sukker, og hell den resterende halvdelen som ikke står i kjøleskapet i, og stek på samme måte.Fordel den halvdelen som står i kjøleskapet over bunnen i formen. Plasser den andre kaken over, og topp med litt kald deig.Sett kaken på kjøl over natten. Pynt med sjoko-ladebiter før servering.

LES OGSÅ: Husker du dette godteriet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer