Gateau Marcel-kake
15–20 kakestykker / Tid: 30 min / Ovnstid: 50 min
Dette trenger du:
- 400 g mørk sjokolade, minst 70 %
- 400 g smør
- 400 g sukker
- 8 eggeplommer
- 10 eggehviter
- 1 rund kakeform, ca. 18 cm i diameter
Pynt:
- 50 g mørk
- Sjokolade
Slik gjør du:
- Sett oven 175 grader. Hakk sjokoladen grovt, og smelt den, smør og 300 g sukker over et vannbad.
- Ta bollen vekk fra varmen, og tilsett eggeplommer så sjokoladen tykner.
- Pisk eggehviter og 100 g sukker i en egen skål til en seig og blank marengs-masse. Vend forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Del deigen i to boller, og sett den ene i kjøleskapet.
- Dekk bunnen av kakeformen med bake-papir. Smør kantene med smør, og dryss gjerne også med litt sukker. Fordel halvparten av deigen du ikke har satt i kjøleskapet i kakeformen. Stek i 25 minutter. La den kjøle seg ned før du fjerner formen. Gjør formen klar med nytt bakepapir, smør og sukker, og hell den resterende halvdelen som ikke står i kjøleskapet i, og stek på samme måte.
- Fordel den halvdelen som står i kjøleskapet over bunnen i formen. Plasser den andre kaken over, og topp med litt kald deig.
- Sett kaken på kjøl over natten. Pynt med sjoko-ladebiter før servering.
LES OGSÅ: Husker du dette godteriet?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger