KAKE: Denne franske klassikeren smelter virkelig på tungen. FOTO: Nina Malling
KAKE: Denne franske klassikeren smelter virkelig på tungen. FOTO: Nina MallingVis mer

Kake:

Gateau Marcel-kake

Denne franske klassikeren smelter virkelig på tungen.

Gateau Marcel-kake

15–20 kakestykker / Tid: 30 min / Ovnstid: 50 min

Dette trenger du:

  • 400 g mørk sjokolade, minst 70 %
  • 400 g smør
  • 400 g sukker
  • 8 eggeplommer
  • 10 eggehviter
  • 1 rund kakeform, ca. 18 cm i diameter

Pynt:

  • 50 g mørk
  • Sjokolade

Slik gjør du:

  1. Sett oven 175 grader. Hakk sjokoladen grovt, og smelt den, smør og 300 g sukker over et vannbad.
  2. Ta bollen vekk fra varmen, og tilsett eggeplommer så sjokoladen tykner.
  3. Pisk eggehviter og 100 g sukker i en egen skål til en seig og blank marengs-masse. Vend forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Del deigen i to boller, og sett den ene i kjøleskapet.
  4. Dekk bunnen av kakeformen med bake-papir. Smør kantene med smør, og dryss gjerne også med litt sukker. Fordel halvparten av deigen du ikke har satt i kjøleskapet i kakeformen. Stek i 25 minutter. La den kjøle seg ned før du fjerner formen. Gjør formen klar med nytt bakepapir, smør og sukker, og hell den resterende halvdelen som ikke står i kjøleskapet i, og stek på samme måte.
  5. Fordel den halvdelen som står i kjøleskapet over bunnen i formen. Plasser den andre kaken over, og topp med litt kald deig.
  6. Sett kaken på kjøl over natten. Pynt med sjoko-ladebiter før servering.

LES OGSÅ: Husker du dette godteriet?