Lett Rett Og Slett

Gelé-fristelsen du bare MÅ prøve

Laget på kesam og inneholder kun 110 kalorier!

SITRON FROMASJ MED MAGER KESAM: Mmm...kjempegodt! Sjekk hvordan du kan lage denne magre desserten i oppskriften i saken! Foto: Marco Mayer - Fotolia
SITRON FROMASJ MED MAGER KESAM: Mmm...kjempegodt! Sjekk hvordan du kan lage denne magre desserten i oppskriften i saken! Foto: Marco Mayer - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fromasj er en kremdessert stivnet med gelé. Det er mange måter å lage fromasj på - her har vi en oppskrift som bruker kesam.

Vi har byttet ut den originale vaniljekesamen slik at det blir en dessert som er forholdsvis lav i kilokalorier.

Den magre kesamvarianten inneholder cirka 80 prosent mindre fett enn kesam vanilje, og kun bortimot halvparten så mange kilokalorier. 

- Kesam er en god kilde til kalsium, som kvinner bør få i seg 800 mg av daglig. 1 halvt beger kesam tilsvarer en porsjon meieriprodukter.

- For å sikre kalsiuminntaket bør man sørge for et inntak på tre porsjoner daglig, sier Jeanette Roede i Grete Roede, som minner om at hun ikke ville spist denne desserten hver dag for å dekke kalsiumbehovet!

Her er oppskriften (6 porsjoner):

Dette trenger du:1 pk sitrongele3 dl vann3 dl mager vaniljekesam

Slik gjør du:Lag gele med kokende vann, men halvparten av anbefalt vannmengde – ca 3 dl per pakke. Avkjøl noe. Ha noe av geleen i bunnen av porsjonsglassene, og sett kaldt til det begynner å stivne. Bland resten av geleen sammen med kesam, og tøm det over den halvstive geleen. Sett glassene kalt til fromasjen har stivnet, cirka 1-2 timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer