KK.NO: – Jeg er nok over snittet glad i førjulstida. Jeg gleder meg til julemarkedene og alle sånne koselige førjulstradisjoner allerede i oktober, sier skuespiller Gitte Witt (29), kjent fra filmer som «Pornopung», «Varg Veum: Kalde Hjerter» og «Søvngjengeren».
Hun elsker å lage mat, og er vennegjengens selvsagte kokk. Alt lages fra bunnen av, for god mat kan gjerne ta tid, mener Gitte.

– Jeg er ikke så tradisjonell av meg, jeg lager ikke sju sorter til jul. Men jeg er veldig glad i å lage marsipan for eksempel. Og bananbrødet jeg ofte lager, får gjerne et dryss av julekrydder.
Etter mange år i New York, er Gitte nemlig blitt veldig glad i bananbrød. Siden hun også foretrekker den søreuropeiske skikken med en liten, søt matbit til frokost, lager hun gjerne en variant uten tilsatt sukker, og lar modne bananer, kokosolje og agavesirup stå for søtningen. Siden det er jul, tilsetter hun litt kardemomme også.
LES OGSÅ: Slik får du litt sunnere julekaker
Slik lager du bananbrødet
Du trenger:
- 4 ss kokosolje (du kan også bruke samme mengde mykt smør, men Gitte liker den milde kokossmaken)
- 2 egg
- 2 kopper mel (Gitte bruker spelt)
- 1 toppet ss bakepulver
- 2 godt modne bananer, most med gaffel
- 1 kopp melk (Gitte foretrekker mandelmelk)
- 1 ss kardemomme (for et hint av jul)
- 1 kopp hakkede valnøtter
- ev. litt agavesirup hvis du vil ha mer sødme
Gittes bananbrød er perfekt til en kopp kaffe eller te til frokost eller kvelds. Pakk brødet i plast og legg i kjøleskapet, så holder det seg lenge. Lunk det eventuelt lett i brødrister om du foretrekker det varmt
.LES OGSÅ: Julegaver du baker selv
Denne saken er opprinnelig publisert i KK 49/50!