Den blanke sølvfolien er kanskje en av våre nærmeste venner på kjøkkenet. Enten du skal pakke inn noen bakte poteter fra kjøleskapet, fryse lasagne eller steke ribbe i ovnen, så er det nyttig å ha.
Men hvilken side av folien skal egentlig opp?
Mange av oss har kanskje aldri ofret dette spørsmålet en tanke, bare antatt at det må være helt vilkårlig, men slik er det ikke ifølge viivilla.no.
De skriver at aluminiumsfoliens blanke og matte side har ulike egenskaper. Den matte siden skal være litt bedre til å ta i mot varmestråling enn den blanke, som reflekterer 88 prosent av mer av strålingen.

Dette er skjærebrettets skjulte funksjon
Maten blir nok varm uansett, men om du har dårlig tid vil det altså lønne seg å ha den blanke siden innover, skal vi tro nettstedet. Dette skal dessuten også hindre at maten setter fast i folien.
- Begge sider fungerer like godt
Ikke alle er enige i dette.
Otto Lunder seniorforsker hos Selskapet for Industriell og Teknisk Forskning (SINTEF) , forklarer at selv om folien har en blank og matt side så er ikke dette relatert til funksjonen.
- Begge sider er like rene og fungerer like godt til å avgi lite varme i form av stråling, for eksempel når du pakker inn og lar steika «stå» 15 minutter før servering, sier han til KK.

Denne maten bør du aldri bestille som take away
Skjer under produksjonen
Men hvorfor har folien da ulike sider?
Sarah Burns, kommunikasjonsrådgiver i det britiske selskapet Wrapfilm, har tidligere uttalt til Klikk.no at dette er noe som skjer under produksjonen.
- Aluminiumsfolie er laget av gjentatt tynning av en aluminiumsplate, ved hjelp av blankpolerte ruller. Selv om det er mulig å oppnå aluminiumsfolie som er skinnende på begge sider, vil en slik folie ikke bli tynn nok for praktisk, billig bruk, uttalte hun til nettavisen.