Se for deg at du inviterer noen venner eller familiemedlemmer på besøk samme kveld. Du bestemmer deg for å bake en kake, finner en oppskrift på nettet, kjøper inn ingrediensene og setter i gang. Halvveis i bakingen innser du at kaken må stå i kjøleskapet over natten...
Enten du er en av dem som elsker å bake, og som alltid tilbyr å ta med en kake i selskap og inviterer venner og familie på nybakte boller, eller du kun baker når du absolutt må, er det mange vanlige tabber det kan være lurt å unngå.
De aller fleste klarer å følge en enkel kakeoppskrift: bland sammen ingrediensene, ha det i en form og stek det i ovnen. Men alle som har bakt en kake vet at resultatet ikke alltid blir helt som du hadde tenkt, og noen ganger aner du ikke hva som gikk galt.
Derfor kan det være greit å bli bevisst på de vanligste baketabbene, og hvordan du kan unngå å ødelegge kaken neste gang.
Nøyaktighet er viktig
- Det er ikke alltid kakebaksten blir som forventet. Kanskje blir ikke eggedosisen stiv, eller kaken faller sammen etter at den kommer ut av ovnen. Det finnes heldigvis gode tips til hvordan du får vellykkede kaker og unngår de vanligste tabbene, sier Torunn Nordbø, daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn, til KK.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger