Oppskrift vannbakkels

Gjør en liten vri på de tradisjonelle vannbakkelsene

Disse er både luftige og gode.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Vannbakkels med vaniljeis og sjokoladesaus

Antall: 12 stk.
Tid: 35 min
Steketid: 25 min

Ingredienser
1 ½ dl vann
100 g smør
100 g hvetemel
1 klype salt
3 egg

Sjokoladesaus
100 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
½ dl melk

Til servering
1 liter vaniljeis
100 g blåbær
litt fersk mynte

Slik gjør du

1. Vannbakkels: Skru ovnen på 200°. Hell vann og smør i en kasse­rolle, og varm det langsomt opp. Hell mel og salt i kasserollen, og rør rundt til det blir en jevn deig. La den stå på varmen i ytterligere et halvt minutt mens du rører. Avkjøl litt til deigen er lun.
2. Pisk eggene sammen i en bolle, og rør dem inn i deigen, litt om gangen. Fyll deigen i en sprøytepose med tut. Sprut ut ca. 12 runde vannbakkelser på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek vannbakkelsene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte (ikke åpne ovnsdøren underveis).
3. Sjokoladesaus: Hakk sjokoladen fint, og ha den i en skål. Hell fløte og melk i en kasserolle, og la det koke opp. Hell den varme fløtemelken over ­sjoko­laden i skålen, og rør rundt til ­sjokoladen er helt smeltet.
4. Servering: Del vannbakkelsene i to, og legg en raus skje med is på hver bunn. Legg på toppen, og hell sjoko­ladesaus over. Server resten av isen i en skål ved siden av, pyntet med blåbær og mynte.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer