Vannbakkels med vaniljeis og sjokoladesaus
Antall: 12 stk.
Tid: 35 min
Steketid: 25 min
Ingredienser
1 ½ dl vann
100 g smør
100 g hvetemel
1 klype salt
3 egg
Sjokoladesaus
100 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
½ dl melk
Til servering
1 liter vaniljeis
100 g blåbær
litt fersk mynte

Desserten for deg som ikke kan motstå hvit sjokolade og lakris
Slik gjør du
1. Vannbakkels: Skru ovnen på 200°. Hell vann og smør i en kasserolle, og varm det langsomt opp. Hell mel og salt i kasserollen, og rør rundt til det blir en jevn deig. La den stå på varmen i ytterligere et halvt minutt mens du rører. Avkjøl litt til deigen er lun.
2. Pisk eggene sammen i en bolle, og rør dem inn i deigen, litt om gangen. Fyll deigen i en sprøytepose med tut. Sprut ut ca. 12 runde vannbakkelser på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek vannbakkelsene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte (ikke åpne ovnsdøren underveis).
3. Sjokoladesaus: Hakk sjokoladen fint, og ha den i en skål. Hell fløte og melk i en kasserolle, og la det koke opp. Hell den varme fløtemelken over sjokoladen i skålen, og rør rundt til sjokoladen er helt smeltet.
4. Servering: Del vannbakkelsene i to, og legg en raus skje med is på hver bunn. Legg på toppen, og hell sjokoladesaus over. Server resten av isen i en skål ved siden av, pyntet med blåbær og mynte.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no
