FRISKT: Dette er den perfekte vintermaten når du vil ha det hot, enkelt og friskt! Foto: All Over Press
FRISKT: Dette er den perfekte vintermaten når du vil ha det hot, enkelt og friskt! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Glassnudelsalat med lynstekt oksekjøtt

Denne spicy salaten må prøves!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 100 g glassnudler
  • kokende vann
  • 300 g oksekjøtt i tynne skiver (gjerne av filet ell
  • er mørbrad)
  • olje til steking
  • salt
  • 50 g babyspinat
  • 3‒4 gulrøtter i tynne strimler (julienne)
  • 1 bunt vårløk i tynne skiver

Dressing

  • 30 g peanøtter
  • ½ dl soyasaus
  • ¼ dl limesaft
  • 2 ss flytende honning
  • 1‒2 ts finhakket chili

Tilbehør

  • hakkede peanøtter
  • limebåter
TIPS: Salaten er også god med kylling eller svinekjøtt! Foto: All Over Press
TIPS: Salaten er også god med kylling eller svinekjøtt! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Ha nudlene i en skål, og hell over kokende vann.
2. Knus peanøttene i en morter, eller kjør dem i en blender. Rør dem sammen med soyasaus, limesaft, honning og hakket chili.
3. Stek kjøttet i olje i en veldig varm panne. Krydre med salt.
4. Hell vannet av nudlene, og skyll dem kort i kaldt vann. Vend sammen nudler, grønnsaker, kjøtt og dressing. Anrett salaten toppet med hakkede peanøtter og limebåter ved siden av.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer