Avokadokake med pistasjnøtter
Tid: 25 minutter
Steketid: 1 time
Antall skiver: Ca. 12
Ingredienser:
- 2 modne avokadoer
- 1 lime, usprøytet
- 200 g mykt smør
- 200 g sukker
- 4 egg
- 70 g usaltede pistasjnøtter uten skall
- 1 ts matcha-te-pulver (kan droppes)
- 300 g hvetemel
- ¼ ts salt
- 1 ½ ts bakepulver
- 1 brødform
Limeglasur:
- ½ dl friskpresset limesaft
- ca. 100 g melis

Bakte pærer med mandelknas og vaniljeis
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175°. Del avokadoene i to, fjern steinene og spa ut avokadokjøttet med en skje.
- Riv skallet av limen, og press saften ut av den. Blend avokadokjøttet sammen med limesaften i en blender til det blir en kremete masse.
- Pisk smør, sukker og revet limeskall luftig og kremet i en skål med en elpisker i et par minutter. Pisk i eggene, et om gangen.
- Blend pistasjnøttene til fint mel i en minihakker. Hell pistasjmelet over i en skål, og tilsett matcha-te-pulver, hvetemel, salt, bakepulver og avokadomassen. Pisk deigen raskt sammen med en elpisker. Hvis det piskes for lenge, kan kaken komme til å virke litt kompakt.
- Kle brødformen med bakepapir, og hell deigen i. Stek i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med kjøttnål om den er gjennomstekt – det skal ikke henge våt deig på nålen etter at du har stikket den inn i kaken.
- Løft kaken ut av formen, og la den kjøle helt av på en rist.
- Limeglasur: Rør limesaft og melis sammen til en tykk glasur, og hell den over avokadokaken. Skjær i skiver, og server.
