GRØNN FORMKAKE: Den ligner en vanlig kake, men den er fylt med avokado og pistasjnøtter og er toppet med et lag syrlig limeglasur. FOTO: Stine Christiansen
GRØNN FORMKAKE: Den ligner en vanlig kake, men den er fylt med avokado og pistasjnøtter og er toppet med et lag syrlig limeglasur. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Formkake:

God og grønn formkake

Avokado og pistasjnøtter gir denne formkaken sin helt spesielle farge.

Publisert

Avokadokake med pistasjnøtter

Tid: 25 minutter
Steketid: 1 time
Antall skiver: Ca. 12


Ingredienser:

Limeglasur:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175°. Del avokadoene i to, fjern steinene og spa ut avokadokjøttet med en skje.
  2. Riv skallet av limen, og press saften ut av den. Blend avokadokjøttet sammen med limesaften i en blender til det blir en kremete masse.
  3. Pisk smør, sukker og revet limeskall luftig og kremet i en skål med en elpisker i et par minutter. Pisk i eggene, et om gangen.
  4. Blend pistasjnøttene til fint mel i en minihakker. Hell pistasjmelet over i en skål, og tilsett matcha-te-pulver, hvetemel, salt, bakepulver og avokadomassen. Pisk deigen raskt sammen med en elpisker. Hvis det piskes for lenge, kan kaken komme til å virke litt kompakt.
  5. Kle brødformen med bakepapir, og hell deigen i. Stek i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med kjøttnål om den er gjennomstekt – det skal ikke henge våt deig på nålen etter at du har stikket den inn i kaken.
  6. Løft kaken ut av formen, og la den kjøle helt av på en rist.
  7. Limeglasur: Rør limesaft og melis sammen til en tykk glasur, og hell den over avokadokaken. Skjær i skiver, og server.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer