GRØNN FORMKAKE: Den ligner en vanlig kake, men den er fylt med avokado og pistasjnøtter og er toppet med et lag syrlig limeglasur. FOTO: Stine Christiansen
GRØNN FORMKAKE: Den ligner en vanlig kake, men den er fylt med avokado og pistasjnøtter og er toppet med et lag syrlig limeglasur. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Formkake:

God og grønn formkake

Avokado og pistasjnøtter gir denne formkaken sin helt spesielle farge.

Avokadokake med pistasjnøtter

Tid: 25 minutter
Steketid: 1 time
Antall skiver: Ca. 12


Ingredienser:

  • 2 modne avokadoer
  • 1 lime, usprøytet
  • 200 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 4 egg
  • 70 g usaltede pistasjnøtter uten skall
  • 1 ts matcha-te-pulver (kan droppes)
  • 300 g hvetemel
  • ¼ ts salt
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 brødform

Limeglasur:

  • ½ dl friskpresset limesaft
  • ca. 100 g melis

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175°. Del avokadoene i to, fjern steinene og spa ut avokadokjøttet med en skje.
  2. Riv skallet av limen, og press saften ut av den. Blend avokadokjøttet sammen med limesaften i en blender til det blir en kremete masse.
  3. Pisk smør, sukker og revet limeskall luftig og kremet i en skål med en elpisker i et par minutter. Pisk i eggene, et om gangen.
  4. Blend pistasjnøttene til fint mel i en minihakker. Hell pistasjmelet over i en skål, og tilsett matcha-te-pulver, hvetemel, salt, bakepulver og avokadomassen. Pisk deigen raskt sammen med en elpisker. Hvis det piskes for lenge, kan kaken komme til å virke litt kompakt.
  5. Kle brødformen med bakepapir, og hell deigen i. Stek i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med kjøttnål om den er gjennomstekt – det skal ikke henge våt deig på nålen etter at du har stikket den inn i kaken.
  6. Løft kaken ut av formen, og la den kjøle helt av på en rist.
  7. Limeglasur: Rør limesaft og melis sammen til en tykk glasur, og hell den over avokadokaken. Skjær i skiver, og server.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: