Avokado:

God og grønn

Her er fem grunner til hvorfor det er bra å spise avokado.

AVOKADO: Fettet i avokado er av det umettede slaget, noe som har en positiv effekt når det kommer til å unngå hjerte- og karsykdommer. FOTO: NTB Scanpix
AVOKADO: Fettet i avokado er av det umettede slaget, noe som har en positiv effekt når det kommer til å unngå hjerte- og karsykdommer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

1. Avokado metter. Kjøttet inneholder nemlig godt med kostfibre som fyller magen. Og den inneholder fett som spiller en stor rolle når det kommer til følelsen av metthet. En undersøkelse har vist at det kan være en god idé å supplere et måltid med avokado hvis du vil holde sulten borte. Det viste seg nemlig at de personene som spiste en halv avokado sammen med et måltid hadde markant mindre trang til søtsaker senere.

2. Fettet i avokado er av det umettede slaget, noe som har en positiv effekt når det kommer til å unngå hjerte- og karsykdommer. Og det er også godt for hjernen og hormonbalansen.

LES OGSÅ: Restaurantene for deg som elsker avokado

3. Når du spiser avokado, får du også i deg folsyre som er godt for hukommelsen. Noen mener også at det kan medvirke til å forebygge Alzheimers, akkurat som avokado menes å kunne ha positiv innflytelse på depresjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer