Avokado:

God og grønn

Her er fem grunner til hvorfor det er bra å spise avokado.

AVOKADO: Fettet i avokado er av det umettede slaget, noe som har en positiv effekt når det kommer til å unngå hjerte- og karsykdommer. FOTO: NTB Scanpix
AVOKADO: Fettet i avokado er av det umettede slaget, noe som har en positiv effekt når det kommer til å unngå hjerte- og karsykdommer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

1. Avokado metter. Kjøttet inneholder nemlig godt med kostfibre som fyller magen. Og den inneholder fett som spiller en stor rolle når det kommer til følelsen av metthet. En undersøkelse har vist at det kan være en god idé å supplere et måltid med avokado hvis du vil holde sulten borte. Det viste seg nemlig at de personene som spiste en halv avokado sammen med et måltid hadde markant mindre trang til søtsaker senere.

2. Fettet i avokado er av det umettede slaget, noe som har en positiv effekt når det kommer til å unngå hjerte- og karsykdommer. Og det er også godt for hjernen og hormonbalansen.

LES OGSÅ: Restaurantene for deg som elsker avokado

3. Når du spiser avokado, får du også i deg folsyre som er godt for hukommelsen. Noen mener også at det kan medvirke til å forebygge Alzheimers, akkurat som avokado menes å kunne ha positiv innflytelse på depresjon.

4. Avokado inneholder også blant annet A- og E-vitamin som begge spiller en rolle for pen og sunn hud.

5. Avokado inneholder også antiinflammatoriske stoffer, noe som vil si at den kan motvirke betennelsestilstander som ligger til grunn for mange sykdommer.

Kilde: Sofia Sommer, ernæringsøkonom

LES OGSÅ: Nå kommer en light-versjonen av avokado. Men er den egentlig «ny»?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer