Oppskrifter:

Gode retter til grillfesten

Inviter venner og familie på grillkos!

OPPSKRIFTER: Grillet crostini med tomatsalsa og avokado. FOTO: Betina Hastoft
OPPSKRIFTER: Grillet crostini med tomatsalsa og avokado. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Grillet biff

6 personer
Tid: 40 min
Marineringstid: 30 min

Ingredienser
1 kg biff (f.eks. entrecôte)
3 ss dijonsennep
2 ss tørket estragon
salt og pepper

Paprikapoteter
800 g søtpotet
1 ts salt
2 ts røkt paprika
1 ts malt spisskum
2 ss eplesidereddik
½ dl olivenolje

Grillede grønnsaker
1 bunt gulrøtter
1 bunt vårløk
1 squash
2 røde, lange paprikaer

Tatarsaus
1 dl majones
1 dl crème fraîche
50 g sylteagurk
1 glass kapers, ca. 100 g
1 potte gressløk
1 liten bunt bladpersille
pepper

1. Biff: Smør kjøttet inn med sennep, og krydre med estragon, salt og pepper. La kjøttet marinere i en halv­times tid.
2. Paprikapoteter: Skrell søtpotene, og skjær dem i båter. Kok dem med litt salt i ca. 10 minutter, slik at de fortsatt har tyggemotstand. Renn av. Rør krydderne sammen med eddik og olje i en skål. Pensle potetbåtene med blandingen, og grill dem på hagegrillen eller stek på en grillpanne til de får stripete merker.
3. Grill biffkjøttet i ca. 8 minutter på hver side (avhengig av tykkelse) på hagegrillen eller en grillpanne. La kjøttet hvile inntil servering.
4. Grillede grønnsaker: Skjær toppen av gulrøttene, og skrubb dem i kaldt vann. Skyll vårløkene, og fjern det ytterste laget. Skyll squash og paprikaer. Skjær squashen i skiver på langs. Del paprikaene, og fjern kjernene. Skjær paprikaene deretter i brede biter. Grill grønnsakene på grillen eller grillpannen i 3–4 minutter på hver side, til de får mørke striper.
5. Tatarsaus: Rør majones sammen med crème fraîche i en skål. Hakk sylteagurker, og rør dem i sausen sammen med kapers. Skyll og hakk krydderurtene, og rør også dem i sausen. Smak til med salt og pepper.
6. Servering: Skjær kjøttet i tynne skiver, og server dem med grillede grønnsaker, paprikapoteter og tatarsaus.

Det er all grunn til å prøve å varme grønnsaker på grillen. FOTO: Betina Hastoft
Det er all grunn til å prøve å varme grønnsaker på grillen. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Grillede scampi med peanøttpaste og grillet lime

6 personer
Tid: 30 min
Maringeringstid: 30 min
Grilltid: 8 minutter

Ingredienser
12 scampi
3 usprøytede lime
1 ss jordnøttolje

Jordnøttmarinade
½ dl jordnøttolje
1 stilk sitrongress
3–4 cm fersk ingefær
1 grønn chili
1 fedd hvitløk
2 kaffirlimeblader
1 ts flaksalt
1 ts sukker
½ ts gurkemeie
saften av 2 lime

Peanøttpaste
2 ss jordnøttolje
180 g salte peanøtter
½ ts chilipulver
1 fedd hvitløk
25 g fersk ingefær
1 rød chili
1 ts salt
1 ts sukker
1 dl kokosmelk
saften av 2 lime

Til servering
koriander

1. Jordnøttmarinade: Hell olje i en blender eller food processor. Skjær sitrongress, ingefær og chili i mindre biter. Skrell hvitløken, og tilsett den sammen med limeblader, salt, sukker gurkemeie og limesaft. Mos alt til det blir en jevn marinade.
2. Grillede scampi: Hell marinade og scampi i en frysepose, og knyt igjen. La det marinere i minst en halvtime i kjøleskapet. Skyll limene, og skjær dem i to. Pensle dem med litt jordnøttolje. Grill scampi og lime ved middels varme i 6–8 minutter på hver side, til scampiene blir rosa.
3. Peanøttpaste: Rist peanøttene i olje på en panne i et par minutter, til de får farge og begynner å dufte. Avkjøl dem. Hell alle ingrediensene til peanøttpasten i en blender eller food processor, og mos til en ensartet paste. Tilsett eventuelt mer kokosmelk og limesaft for å få en mykere konsistens.
4. Servering: Anrett scampiene med peanøttpaste, korianderblader, grillet lime, skylleskåler med vann og servietter.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Grillet crostini med tomatsalsa og avokado

6 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
1 bagett
2 ss olivenolje

Avokado-ostetopping
1 fedd hvitløk
2 avokadoer
2 ss olivenolje
salt og pepper
250 g mozzarella

Tomatsalsa
2 tomater
1 potte gressløk
1 potte basilikum
4 ss sitronolje
salt og pepper

1. Skjær brødet i 12 skiver, og pensle dem med olje. Grill på begge sider på hagegrillen eller en grillpanne i ca. 1 minutt.
2. Avokado-oste-topping: Skrell hvitløkfeddet, og riv det over brødet. Mos avokadokjøttet i en skål med olje, salt og pepper. Smør det ristede brødet med avokadomosen. Renn av mozzarellaen, skjær den imindre skiver, og fordel dem på brødskivene.
3. Tomatsalsa: Skyll tomatene, og skjær dem i kvarte. Fjern kjernene, og skjær tomatkjøttet i små terninger. Hakk gressløk og basilikum fint, og bland det sammen med tomatene. Vend tomatsalsaen med sitronolje, salt og pepper, og fordel den på de små brødskivene, og server.

Crostini er mini-toasts som er perfekt som appetittvekkere. Toppes med kremet avokadomos og fersk mozzarella. FOTO: Betina Hastoft
Crostini er mini-toasts som er perfekt som appetittvekkere. Toppes med kremet avokadomos og fersk mozzarella. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Grillet vannmelon og nektarin med honning og lavendel

6 personer
Tid: 15 min

Ingredienser
½ vannmelon
3 nektariner

Honningmarinade
1 usprøytet sitron
1 dl flytende honning
2 ts fersk lavendel

Til servering
1 liter vaniljeis
fersk lavendel

1. Skjær vannmelonen i 6 båter. Skyll nektarinene, skjær dem i to, og fjern steinen.
2. Honningmarinade: Riv sitronskallet fint, og press sitronsaften i en skål. Bland resten av ingrediensene i. Pensle fruktbitene med honningmarinaden. Stek dem på grillen eller grillpannen i 3–4 minutter på hver side.
3. Servering: Anrett den grillede frukten med en kule vaniljeis, og pynt med litt lavendel.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer