Oppskrifter:

Godt bakt!

Her får du oppskriftene på dobbeltsnurrede kanelsnurrer, rundstykker med pesto og babka med mørk sjokolade.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Klassiske kanelsnurrer

12 stk.Tid: 40 minHevetid: I alt 2 1/2 timeSteketid: 15 min

Ingrediensergjærdeig2 ½ dl helmelk30 g gjær1 egg75 g sukker1 ts malt kardemomme½ ts salt500 g hvetemel75 g mykt smøregg til pensling

Kanelremonce:100 g mykt smør75 g brunt sukker50 g sukker1 ss malt kanel

SLIK LAGER DU GJÆRDEIG OG KANELREMONCE

Gjærdeig: Hell melken i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Tilsett egg, sukker, kardemomme og salt, og rør rundt. Tilsett hvetemelet, litt om gangen, og elt deigen sammen i en kjøkkenmaskin i 1–2 minutter. Skjær det myke smøret i terninger, og elt det i deigen.

Elt deigen i maskinen i ytterligere 8–10 minutter, til deigen er blank og glatt og slipper bollens kanter. La deigen heve i bollen under et rent, fuktig kjøkkenhåndkle et lunt sted i 1 ½ time.

Kanelremonce: Rør mykt smør, brunt sukker og kanel sammen i en bolle til det blir en ensartet og smørbar remonce.

SLIK LAGER DU KANELSNURRENE

1. Kjevle ut deigen på et meldrysset bord til et rektangel på 30 x 45 cm. Smør kanelremoncen ut på deigen i et tynt lag.2. Fold ⅓ av deigen inn mot midten, og legg den andre ⅓-delen over, slik at deigen ligger i 3 lag.3. Rull en kjevle over deigen, så de 3 lagene setter seg sammen og blir litt flatere.4. Skjær deigen i 12 strimler langs den korte siden. Strimlene skal være ca. 2 ½ cm brede.5. Skjær hver strimmel igjennom på langs, slik at den fortsatt er heftet sammen i den ene enden. Sno de 2 strimlene rundt hverandre.6. Rull hver snodde strimmel sammen som en snegle, og fold enden inn under sneglen, så du unngår at den løfter seg opp under stekingen. Fordel kanelsnurrene på en bakeplate kledd med bakepapir, dekk dem med et rent og fuktig kjøkkenhåndkle, og la dem etterheve på bakeplaten i 1 time. Varm opp ovnen til 190°. Pensle kanelsnurrene med sammenpisket egg, og stek dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er lett gylne og gjennomstekte. Avkjøl på en rist, og server dem lune og nybakte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer