KAKE: Denne hadde ikke vært dum å få servert i helgen. FOTO: Line Falck
KAKE: Denne hadde ikke vært dum å få servert i helgen. FOTO: Line Falck Vis mer

Kake:

Godt med gresskar!

Tilfør kaken det lille ekstra med valnøtter som krønsj på toppen!

Publisert

Gresskarkake med kremost og pekannøtter

16–20 kakestykker / Tid: 25 min / Steketid: Totalt 60 min

Ingredienser:

Kremost-topping:

Slik gjør du:

  1. Del gresskaret, og legg det i en ildfast form. Stek det på 200 grader i 30 min, til det er mørt. Avkjøl gresskaret, og fjern skallet.
  2. Press gresskaret gjennom et dørslag du har plassert over en bolle. Da blir det most, og du slipper å få med kjernene.
  3. Bruk en stavmikser, og pisk smør og sukker sammen i en annen bolle. Pisk deretter eggene i, ett og ett.
  4. Riv marsipan grovt på et rivjern, og rør det i deigen sammen med finrevet appelsinskall og gresskarmasse. Sikt mel, krydder og bakepulver i deigen, og rør sammen. Smør formen, og fordel deigen i kakeformen. Stek i cirka 30 minutter på 175 grader. La kaken avkjøle.
  5. Rør smør og 100 g melis i en bolle til blandingen blir myk og kremete. Pisk deretter de siste 200 g melis og smøreost inn til toppingen er luftig. Smør den utover kaken, og pynt med grovhakkede nøtter.

LES OGSÅ: Denne franske klassikeren er uimotståelig god!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer