Kake:

Godt med gresskar!

Tilfør kaken det lille ekstra med valnøtter som krønsj på toppen!

KAKE: Denne hadde ikke vært dum å få servert i helgen. FOTO: Line Falck
KAKE: Denne hadde ikke vært dum å få servert i helgen. FOTO: Line Falck Vis mer
Publisert

Gresskarkake med kremost og pekannøtter

16–20 kakestykker / Tid: 25 min / Steketid: Totalt 60 min

Ingredienser:

400 g gresskar, helst av typen hokkaido250 g mykt smør250 g sukker4 egg150 g marsipanskallet av 1 appelsin300 g hvetemel2 ss kanel1 ts revet ingefær2 ts bakepulverkakeform på cirka 20 × 30 cmsmør til formen

Kremost-topping:

100 g mykt smør300 g melis200 g naturell kremost, f.eks. Philadelphia50 g pekannøtter

Slik gjør du:

Del gresskaret, og legg det i en ildfast form. Stek det på 200 grader i 30 min, til det er mørt. Avkjøl gresskaret, og fjern skallet.Press gresskaret gjennom et dørslag du har plassert over en bolle. Da blir det most, og du slipper å få med kjernene.Bruk en stavmikser, og pisk smør og sukker sammen i en annen bolle. Pisk deretter eggene i, ett og ett.Riv marsipan grovt på et rivjern, og rør det i deigen sammen med finrevet appelsinskall og gresskarmasse. Sikt mel, krydder og bakepulver i deigen, og rør sammen. Smør formen, og fordel deigen i kakeformen. Stek i cirka 30 minutter på 175 grader. La kaken avkjøle.Rør smør og 100 g melis i en bolle til blandingen blir myk og kremete. Pisk deretter de siste 200 g melis og smøreost inn til toppingen er luftig. Smør den utover kaken, og pynt med grovhakkede nøtter.

LES OGSÅ: Denne franske klassikeren er uimotståelig god!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer