KAKE: Denne hadde ikke vært dum å få servert i helgen. FOTO: Line Falck
KAKE: Denne hadde ikke vært dum å få servert i helgen. FOTO: Line Falck
Kake:

Godt med gresskar!

Tilfør kaken det lille ekstra med valnøtter som krønsj på toppen!

Gresskarkake med kremost og pekannøtter

16–20 kakestykker / Tid: 25 min / Steketid: Totalt 60 min

Ingredienser:

  • 400 g gresskar, helst av typen hokkaido
  • 250 g mykt smør
  • 250 g sukker
  • 4 egg
  • 150 g marsipan
  • skallet av 1 appelsin
  • 300 g hvetemel
  • 2 ss kanel
  • 1 ts revet ingefær
  • 2 ts bakepulver
  • kakeform på cirka 20 × 30 cm
  • smør til formen

Kremost-topping:

  • 100 g mykt smør
  • 300 g melis
  • 200 g naturell kremost, f.eks. Philadelphia
  • 50 g pekannøtter

Slik gjør du:

  1. Del gresskaret, og legg det i en ildfast form. Stek det på 200 grader i 30 min, til det er mørt. Avkjøl gresskaret, og fjern skallet.
  2. Press gresskaret gjennom et dørslag du har plassert over en bolle. Da blir det most, og du slipper å få med kjernene.
  3. Bruk en stavmikser, og pisk smør og sukker sammen i en annen bolle. Pisk deretter eggene i, ett og ett.
  4. Riv marsipan grovt på et rivjern, og rør det i deigen sammen med finrevet appelsinskall og gresskarmasse. Sikt mel, krydder og bakepulver i deigen, og rør sammen. Smør formen, og fordel deigen i kakeformen. Stek i cirka 30 minutter på 175 grader. La kaken avkjøle.
  5. Rør smør og 100 g melis i en bolle til blandingen blir myk og kremete. Pisk deretter de siste 200 g melis og smøreost inn til toppingen er luftig. Smør den utover kaken, og pynt med grovhakkede nøtter.

LES OGSÅ: Denne franske klassikeren er uimotståelig god!

Til forsiden