Gresskarkake med kremost og pekannøtter
16–20 kakestykker / Tid: 25 min / Steketid: Totalt 60 min
Ingredienser:
- 400 g gresskar, helst av typen hokkaido
- 250 g mykt smør
- 250 g sukker
- 4 egg
- 150 g marsipan
- skallet av 1 appelsin
- 300 g hvetemel
- 2 ss kanel
- 1 ts revet ingefær
- 2 ts bakepulver
- kakeform på cirka 20 × 30 cm
- smør til formen
Kremost-topping:
- 100 g mykt smør
- 300 g melis
- 200 g naturell kremost, f.eks. Philadelphia
- 50 g pekannøtter

Deilig marshmallowkake med nøtter og sjokolade
Slik gjør du:
- Del gresskaret, og legg det i en ildfast form. Stek det på 200 grader i 30 min, til det er mørt. Avkjøl gresskaret, og fjern skallet.
- Press gresskaret gjennom et dørslag du har plassert over en bolle. Da blir det most, og du slipper å få med kjernene.
- Bruk en stavmikser, og pisk smør og sukker sammen i en annen bolle. Pisk deretter eggene i, ett og ett.
- Riv marsipan grovt på et rivjern, og rør det i deigen sammen med finrevet appelsinskall og gresskarmasse. Sikt mel, krydder og bakepulver i deigen, og rør sammen. Smør formen, og fordel deigen i kakeformen. Stek i cirka 30 minutter på 175 grader. La kaken avkjøle.
- Rør smør og 100 g melis i en bolle til blandingen blir myk og kremete. Pisk deretter de siste 200 g melis og smøreost inn til toppingen er luftig. Smør den utover kaken, og pynt med grovhakkede nøtter.