Kake:

Godt med gresskar!

Tilfør kaken det lille ekstra med valnøtter som krønsj på toppen!

KAKE: Denne hadde ikke vært dum å få servert i helgen. FOTO: Line Falck
KAKE: Denne hadde ikke vært dum å få servert i helgen. FOTO: Line Falck Vis mer
Publisert

Gresskarkake med kremost og pekannøtter

16–20 kakestykker / Tid: 25 min / Steketid: Totalt 60 min

Ingredienser:

  • 400 g gresskar, helst av typen hokkaido
  • 250 g mykt smør
  • 250 g sukker
  • 4 egg
  • 150 g marsipan
  • skallet av 1 appelsin
  • 300 g hvetemel
  • 2 ss kanel
  • 1 ts revet ingefær
  • 2 ts bakepulver
  • kakeform på cirka 20 × 30 cm
  • smør til formen

Kremost-topping:

  • 100 g mykt smør
  • 300 g melis
  • 200 g naturell kremost, f.eks. Philadelphia
  • 50 g pekannøtter

Slik gjør du:

  1. Del gresskaret, og legg det i en ildfast form. Stek det på 200 grader i 30 min, til det er mørt. Avkjøl gresskaret, og fjern skallet.
  2. Press gresskaret gjennom et dørslag du har plassert over en bolle. Da blir det most, og du slipper å få med kjernene.
  3. Bruk en stavmikser, og pisk smør og sukker sammen i en annen bolle. Pisk deretter eggene i, ett og ett.
  4. Riv marsipan grovt på et rivjern, og rør det i deigen sammen med finrevet appelsinskall og gresskarmasse. Sikt mel, krydder og bakepulver i deigen, og rør sammen. Smør formen, og fordel deigen i kakeformen. Stek i cirka 30 minutter på 175 grader. La kaken avkjøle.
  5. Rør smør og 100 g melis i en bolle til blandingen blir myk og kremete. Pisk deretter de siste 200 g melis og smøreost inn til toppingen er luftig. Smør den utover kaken, og pynt med grovhakkede nøtter.

LES OGSÅ: Denne franske klassikeren er uimotståelig god!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer