LUFTIG: Når den lett syrlige sausen piskes opp med egg, blir den luftig og kremet. Foto: All Over Press
LUFTIG: Når den lett syrlige sausen piskes opp med egg, blir den luftig og kremet. Foto: All Over Press Vis mer

Greske Oppskrifter

Gresk lammegryte med spinat og sitronsaus

En smak av Hellas med denne enkle og velsmakende gryten!

Tid beregnet på denne retten: 70 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:  4

Ingredienser:

  • ca. 800 g lammebog 
  • 1 løk
  • 1 ½ ss olje til steking
  • salt og nykvernet pepper
  • 5–6 dl vann eller lys buljong
  • 350 g fersk spinat
  • 1 bunt dill
  • skall og saft av 2 sitroner
  • 1 helt egg
  • 1 eggeplomme
  • 2 ts maisstivelse

Tilbehør

  • grovt brød eller kokt ris
SMAKFULLT: Denne oppskriften med en smak av Hellas lager du enkelt i en kjele. Foto: All Over Press
SMAKFULLT: Denne oppskriften med en smak av Hellas lager du enkelt i en kjele. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i grove terninger uten for mye fett og sener. Skrell og hakk løken. Varm opp en tykkbunnet kjele og legg kjøttet oppi. Rør til det ikke kommer mer væske. Tilsett olje, løk, salt og pepper og fres det i 5 minutter. Hell over vann eller buljong og kok opp. La det småkoke under lokk 45–60 minutter, til kjøttet er mørt.
2. Skyll og tørk spinaten. Grovhakk dillen. Riv og press sitronene. Pisk egg, eggeplomme, maisstivelse, sitronskall og sitronsaft godt sammen med elektrisk visp. Ta kjøttet opp og sil av den varme kjøttsuppen. 
3. Pisk suppen med eggemassen og hell det tilbake i kjelen. Varm opp mens du pisker til sausen blir tykk. Den skal kun så vidt nå kokepunktet. Skru varmen helt ned. Bland i kjøtt og spinat og pass på at alt blir varmt. 
4. Bland i dill (spar litt til pynt), og smak til med salt og pepper. Dryss over hakket dill, og server med brød eller ris.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: