Fru Timian

Gresskar- og søtpotetsuppe

Kjøpe et lite, vanlig gresskar som du kan servere suppen i.

FOTO: Marit Røttingsnes Westlie, Fru Timian
FOTO: Marit Røttingsnes Westlie, Fru Timian Vis mer
Publisert

Til denne suppen bruker jeg søtpotet og muskatgresskar. Det heter også flaskegresskar på norsk, eller butternut squash på engelsk.

Oppskrift på gresskar- og søtpotetsuppe til 4 personer

Ingresienser:

  • 2 søtpoteter
  • 1 muskatgresskar
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 kanelstang
  • 3 ss olivenolje
  • ½ løk
  • 25 g smør
  • 6 -7 dl kyllingkraft eller buljong
  • salt
  • nykvernet pepper

Til servering:

  • 1 vanlig, lite gresskar
  • 20 g solsikkekjerner
  • 20 g gresskarkjerner
  • 1 ss flytende honning

Slik gjør du:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer