Fru Timian

Gresskar- og søtpotetsuppe

Kjøpe et lite, vanlig gresskar som du kan servere suppen i.

FOTO: Marit Røttingsnes Westlie, Fru Timian
FOTO: Marit Røttingsnes Westlie, Fru Timian Vis mer
Publisert

Til denne suppen bruker jeg søtpotet og muskatgresskar. Det heter også flaskegresskar på norsk, eller butternut squash på engelsk.

Oppskrift på gresskar- og søtpotetsuppe til 4 personer

Ingresienser:

  • 2 søtpoteter
  • 1 muskatgresskar
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 kanelstang
  • 3 ss olivenolje
  • ½ løk
  • 25 g smør
  • 6 -7 dl kyllingkraft eller buljong
  • salt
  • nykvernet pepper

Til servering:

  • 1 vanlig, lite gresskar
  • 20 g solsikkekjerner
  • 20 g gresskarkjerner
  • 1 ss flytende honning

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Skrell potetene og skjær dem i tykke skiver. Vask, men ikke skrell, gresskaret, del det i 6 båter og ta ut frøene. Legg skivene og båtene på stekebrettene.

Knus hvitløkfeddene, bare legg kniven flatt over og press ned til de blir flate. Legg dem i. Knus fennikel- og korianderfrøene i en morter og dryss over. Knekk kanelstangen i to og legg i. Så fordeler du over halvparten av olivenoljen og setter brettene inn i stekeovnen. Bak potetene og gresskaret til det er mørt. Det tar rundt 40 minutter.

I mellomtiden skreller du løken og skjærer i tynne skiver. Smelt smøret i en stor kjele og ha i løkskivene. La dem surre på forholdsvis svak varme i ca. 10 minutter, til de blir blanke og gjennomsiktige. Sett til side.

Skjær av toppen av det vanlige gresskaret og bruk en skje til å skrape ut hinner og frø.

Når grønnsakene i ovnen er myke, tar du dem ut av ovnene og lar dem kjøle seg ned litt. Skrap gresskarkjøttet ut av skallet og ha gresskarkjøttet og søtpotetene i kjelen med løken. Hvis du ikke vil ha så sterk kanelsmak, ta ut kanelen nå. Hell over kyllingkraften eller -buljongen og kok i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Bruker du en saltet buljong, er det ikke sikkert at du trenger salt i det hele tatt.

Bruk en stavmikser til å mose det til en klumpfri suppe, eller hell det over i en blender og mos den der. Hell så suppen over i det uthulede gresskaret! Dryss over solsikke- og gresskarkjernene og fordel honningen over der.

Da er det klart for servering!

Oppskriften er hentet fra Fru Timian.

Til info: Marit Røttingsnes Westlie er tilknyttet Aller Social Club, som er et heleid profilbyrå i Aller Media. KKs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette og redaksjonen står fritt til å velge kilder.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer