GRÆSSKARSUPPE: En oppskrift full av næring og som smaker himmelsk. Foto: Columbus Leth
GRÆSSKARSUPPE: En oppskrift full av næring og som smaker himmelsk. Foto: Columbus Leth
Gresskarsuppe

Gresskarsuppe med pancetta og salvie

Butternøttgresskar smaker deilig av nøtter og smør

Tid beregnet på denne retten: 1 time
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 600 g butternutgresskar
  • 2 store søtpoteter
  • 1 fersk rød chili
  • 2 hvitløkfedd
  • olivenolje
  • 5 dl hønsebuljong
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 boks kokosmelk

Tilbehør

  • 12 skiver pancetta
  • 1 bunt fersk salvie
  • grovt brød
TIPS:Får du ikke tak i butternutgresskar, kan du fint bruke hokkaidogresskar. Foto: Columbus Leth
TIPS:Får du ikke tak i butternutgresskar, kan du fint bruke hokkaidogresskar. Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær butternutgresskaret i fire på langs. Fjern kjernene og skallet og skjær 
gresskarkjøttet i mindre stykker. Skrell søtpotetene og skjær dem i grov stykker. Sett ovnen på 200 grader. Rens chilien og fjern frøene. Skrell og hakk hvitløken.
2. Legg butternutgresskar, søtpoteter, hvitløk og chili på et stort stykke alufolie og drypp over litt olje. Lukk folien godt sammen rundt grønnsakene og stek dem i ovnen i ca. 30 minutter.
3. Legg de stekte grønnsakene i en foodprocessor og blend med hønsebuljong. Krydre med salt og pepper. Hell suppen i en kjele og rør i kokosmelken. Varm opp suppen så den blir gjennomvarm.
4. Tilbehør: Stek pancetta et par minutter i en varm stekepanne, og legg dem på et fettsugende papir. Server suppen med pancetta skåret i terninger, ferske salvieblader og grovt brød.

God appetitt!

Til forsiden